A Espanya hi ha dues realitats pel que fa als Borbons. La que diu a les coses pel seu nom i la que s'entesten en oferir els mitjans de comunicació vassalls de la monarquia. Entre el segon grup, palmeros que li riuen les gràcies a Felip, que callen com les rates amb els escàndols de la família reial o que aprofiten la mínima ocasió per cridar als quatre vents allò de V.E.R.D.E.

joan carles felip leticia GTRES

Letícia, Felip i Joan Carles (GTRES)

Entre el primer grup hi tenim la revista destralera per excel·lència. El Jueves no només retrata el que passa amb ironia i sarcasme, sinó que hi aporta grans dosis de mala bava per destrossar sense pietat alguns comportaments abjectes dels polítics o de la reialesa. Certament, també juguen amb hipòtesis imaginàries sagnants, però fins i tot aquestes acostumen a tenir més coincidències amb la realitat més que no pas alguns pamflets unionistes.

portada el jueves 6 gener

Aquesta és la portada del darrer número publicat aquest 6 de gener. Un primer número de l'any que aventura per on poden anar els trets aquest 2021. Unes Predicciones on juguen a imaginar com pot anar aquest any en diferents matèries. Per exemple, a Zarzuela. En unes de les pàgines més hilarants del número, i més despietades, els humoristes Ferrús i Salazar estableixen cinc claus per aconseguir que la monarquia es modernitzi. Solucions que passen per Hipsterizarla, fer que sigui més Animalista, fer passar els Borbons com De barrio humilde, fer que sigui una família més Televisiva o la vinyeta més sagnant de totes: "Una familia real más inclusiva", protagonitzada per Felip, Letícia i les nenes.

comida familia real

Família reial (@CasaReal)

I què haurien de fer els Borbons en aquest sentit? Obre el foc de la hipotètica conversa un Felip, bloc de notes i bolígraf en mà, deixant caure a la seva família que "A partir de ahora a uno de nosotros le toca ser gay y a los otros trans, negro o discapacitado mental. ¿Cómo nos lo repartimos?". Galeta amb la mà oberta. Igual que les respostes de la dona i les filles. Letícia: "Yo paso de ser la subnormal. ¡Que mis antepasados no follaban entre primos!". Sofia: "Yo me pido ser trans, que en esta familia los chicos heredan la corona por delante de las chicas". Elionor, plorant: "¡Papááá! ¡Sofi ha vuelto a leer la Constitución a escondidas!".

Demolidor. En una sola vinyeta deixa els Borbons a l'altura del betum. Felip, de talòs. Letícia, barriobajera. Els Borbons, incestuosos. I Elionor, l'hereva al tron, amb menys llums que la seva germana... No sabem com anirà el 2021. El que sí sabem és que els d'El Jueves han començat l'any en plena forma.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat