Primer dia d'escola i primer suspens. A tota pantalla ​va patir no només per les crítiques a les xarxes sinó també pels audímetres. Tot just 44 mil catalans van quedar seduïts per la valenciana en el seu primer dia a TV3. Tot el que quedi en un dígit per TV3 és un suspens, sobretot si és l'estrena i Roca no va passar del 5 pelat. La batalla acaba de començar i la cadena sap que aquella franja de migdia és un dels seus talons d'Aquil.les. En canvi, Arucitys, el programa en el qual s'emmiralla però amb el qual no arriba a competir ni un minut, segueix en plena forma i va ser el programa més vist de 8tv, amb un 5,6% i 97 mil espectadors.

El nou magazine té aquest gran avantatge, que és nou, i per tant susceptible de canvis. L'exemple més clar el té amb Tarda oberta, que ahir va fer rècord i es va enlairar fins al 12,1%. Han canviat força la idea original i s'han deixat endur per la voràgine política per tractar el referèndum amb una ortodòxia més de TV3. El seu competidor Catalunya directe a 8tv es va quedar en el 2,2%, la mateixa audiència que va fer 8 al dia en competició amb el Barça-Juve que entre TV3 i Antena 3 va arrassar amb un 46,6%.

rut tv3 tarda oberta vador  @TV3

8tv pot estar, però, cofoia. Va estrenar per primer cop en obert a casa nostra una de les grans sèries polítiques dels últims anys. La danesa Borgen assenyala el camí del tipus de sèries que li calen a la cadena del Grup Godó per deixar enrera la sensació que sempre hi emeten Monk o S'ha escrit un crim. 5,4 i 5,7 en els dos primers capítols és un share per estar-ne satisfets. La sra. Fletcher podrà descansar tranquil.la.