Avui a La Gourmeteria, amb la nostra secció dedicada a la cuina catalana, l’Òscar Manresa ens presenta com fer en menys de 2 minuts l’ou mollet amb rovellons. Serà una recepta en format vídeo perquè puguis veure, pas a pas, com preparar aquest plat. Ara que és època de bolets no hi ha millor manera d’aprofitar aquesta gran varietat que tenim al nostre abast. Aquest tipus de bolet creix a les pinedes, sobre tota mena de sòls. A Catalunya, és un bolet abundant que es fa des del litoral fins als Pirineus. Fructifica des de final de l'estiu fins a l'arribada dels primers freds de l'hivern. Els rovellons són un bolet molt usat en la gastronomia dels Països Catalans. A França també es fa servir en la cuina provençal. I l'ou, aquest meravellós ingredient molt important a la nostra cuina, és un dels aliments més complets que existeixen. Conté tots els nutrients essencials i proteïnes d’alt valor biològic, a més d’una gran quantitat de vitamines i minerals. A la cuina resulta d’allò més versàtil i admet un munt de coccions, com per exemple la cocció que farem avui que és la de l'ou mollet, una cocció de només 5 minuts de temps que farà que quan es trenqui l'ou caigui tot aquest rovell a sobre dels nostres bolets de temporada i faci un plat al·lucinant. No t'ho perdis i ja veuràs com no podràs deixar de sucar-hi pa!

 

Ingredients

- 400 g de bolets variats
- 4 ous
- Aigua
- Oli
- Un gotet de brandi
- Sal
- Mitja ceba
- Pebre

Preparació
1.

Rentem i preparem els bolets. Els saltegem amb un raig d'oli d'oliva i afegim una mica de ceba tendra talladeta. Això li donarà un toc especial. Salpebrem, afegim el gotet de brandi i flamegem. Un cop saltejats, reservem.

2.

Anem amb l'ou mollet, l'estrella d'aquesta recepta. En una cassola fem bullir l'aigua i afegim els ous. Els tenim 5 minuts. Un cop passat aquest temps, pelem els ous i reservem.

3.

Ara toca emplatar! Posem una base de bolets i a sobre l'ou mollet. No us deixeu el pa per sucar-lo. Bon profit!