El secretari General de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha donat via lliure als seus militants per a participar al referèndum anunciat per a l'1 d'octubre. "La persona que vulgui anar a votar el dia 1 hi ha de poder anar sense que cregui que està fent una cosa contrària a l'organització sindical que pertany", ha assegurat. "En canvi, la persona que no vulgui anar a votar, ja que creu que això ha de formar part d'un acord que ha de ser pactat i dins d'un marc legal, si decideix no anar a votar, també ha de saber que no fa res en contra de la seva organització".

Ros ho ha dit aquest dimarts als micros d'Ua1, on també ha assegurat que creu que s'hauria d'haver arribat a un acord, i manté l'esperança d'enteniment després del referèndum. Al programa Un dia més, Ros ha assenyalat que la UGT no pot condicionar el vot dels seus militants, alhora que ha recordat que la UGT estan dins del pacte pel referèndum.

A la pregunta sobre si en el cas que durant la recerca de col·legis electorals el govern català els hi plantegés si podrien cedir els seus locals, el responsable sindical ha apuntat que no creu que sigui l'estratègia de l'Executiu català. De fet ha assenyalat que segons els hi ha fet saber el Govern de la Generalitat, miraran de fer-ho als llocs de sempre, i si no es pot fer als llocs habituals intentaran buscar un lloc públic: "Suposo —apunta— que propietat de la Generalitat, per fer-ho. Per tant no crec que ens trobem amb aquesta situació".