El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha afirmat aquest dijous que aquells que més “els interessa votar l’1-O" són "aquells que votaran 'no'”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Turull ha destacat que “els votants del 'no' aniran a votar perquè si no ho fan i guanya el 'sí', no es podrà fer marxa enrere”.

En canvi, ha afegit que si s’imposa el 'no' “sempre hi haurà opcions en el futur per votar de nou”. Turull també ha afirmat que els catalans volen sortir a votar, ja que "abans de ser d’un partit polític en concret, són demòcrates”.

Turull també ha aprofitat per reiterar que totes les forces del Govern estan dipositades a culminar el procés i ha recordat que el que importa “és gastar les energies en fer-ho bé i que les urnes s’omplin”. Per això ha afirmat que “la gent tindrà tota la informació en el moment adequat”.

Preguntat per un dels altres temes d’actualitat, la petició del munipi de Batea, que vol deixar de ser català per ser aragonès, Turull s’ha posat a la disposició de l’alcalde de la localitat per tal de solucionar el problema. “Si hi ha un alcalde que està a disgust, el que hem de fer és parlar-hi i mirar de reconduir la situació”, ha valorat Turull.