El Partit Popular ha fet un mal favor a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la seva compareixença d'aquest dilluns a la Moncloa, on s'ha posicionat sobre la cimera pel referèndum del president Carles Puigdemont i les forces sobiranistes a Catalunya. 

El compte de twitter de la formació ha resumit una idea que havia dit la vicepresidenta amb una frase que ha fet saltar ràpidament les alarmes a la xarxa. "Puigdemont vol fer un referèndum en lloc d'escoltar els catalans" deia la piulada del PP.

Així les coses, fonts de vicepresidència ho atribueixen a un error. Repassada la cinta, precisen que Santamaría ha dit "en comptes d'escoltar la societat catalana ha renunciat a governar per a tots els ciutadans". Més tard, el tuit ha estat esborrat.

DBAy9BTXkAAf 7B

Durant tot el dia, el rebombori s'ha estès com la pòlvora, i ha indignat el Govern català. Fins i tot s'hi han referit el conseller Raül Romeva, el conseller Carles Mundó, la consellera Dolors Bassa o la secretèria general d'ERC, Marta Rovira. Així com també el compte oficial de la CUP, el diputat de JxSí Germà Bel, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, o l'economista Sala-i-Martin. 

Altres usuaris també han fet mofa d'aquesta declaració que a més a més s'ha compartit des del compte oficial de Twitter del Partit Popular.

A última hora de la tarda, el PP ha demanat disculpes des del seu compte de Twitter "per la piulada errònia" de les paraules de Santamaría:

No obstant això, els populars tampoc han acabat de convèncer les xarxes: