L’AMI, l’ANC i Òmnium demanen a la ciutadania que participi massivament en l’acte polític convocat el proper diumenge, 13 de novembre a Barcelona, en defensa de les institucions catalanes, suport als encausats i clam per la democràcia.

L’acte, que comptarà amb l’assistència de centenars de càrrecs electes del món local, arrencarà a les 12 del migdia al passeig de Maria Cristina, entre plaça Espanya i les fonts. A banda dels representants de les tres entitats sobiranistes, hi seran també càrrecs electes amb procediments judicials oberts com l’expresident Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. També l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el regidor de la CUP a Vic, Joan Coma, entre d’altres.

Unitat davant l’atac

Segons el president de l’ANC, Jordi Sànchez, es tracta de donar un “senyal inequívoc” a l’Estat espanyol que “ha decidit apretar amb una volta més” la democràcia catalana. Per això, Sànchez demana a la ciutadania que “deixi clar el suport a les institucions del país escollides democràticament”: “Som al costat de les institucions amb les lleis aprovades per aquestes que ha suspès el Constitucional a instàncies del govern espanyol”.

“Buscaran fer por”, ha apuntat Sànchez que després ha afegit que “amb el suport de la ciutadania, estem convençuts que l’Estat espanyol no podrà guanyar aquesta batalla”.

No va de banderes

Per la seva banda, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha afirmat que la convocatòria es fa des de la societat civil i ha reiterat que “això no va de sigles de partits, ni personalismes ni banderes. El 13-N defensem la democràcia”.

En aquest sentit, Neus Lloveras, ha recordat que ja són més de 400 els càrrecs electes del món local que tenen procediments judicials oberts i que això demostra que som en una nova etapa on s’ha intensificat la pressió sobre l’independentisme.   

“És important tenir present que el moment històric és diferent del d’ahir. Som a prop del final del procés”, ha argumentat: “Deixarem ben clar que quan s’ataca a un càrrec electe català, s’ataca al poble de Catalunya”.