El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat avui el president Mariano Rajoy d'haver tractat amb "desídia" durant cinc anys la crisi territorial de Catalunya, i ha assegurat que segueix sense trobar l'SMS que diu que li va enviar fa deu dies, però -ha afegit- si Rajoy diu que el va enviar, ell s'ho creu.

Sánchez s'ha referit a aquest assumpte en una visita a la Fira del Llibre de Madrid, on ha relatat que en la conversa que va mantenir dilluns passat amb el president van discrepar sobre la "solució política que s'ha de donar a aquesta crisi territorial".

"Nosaltres discrepem d'aquesta absència de solucions per part del Govern de Madrid i d'aquesta desídia que ha mostrat Mariano Rajoy durant aquests cinc anys", ha assenyalat. En aquesta línia, Sánchez ha cridat Rajoy i Puigdemont, i els que parlen d'usar la força, a considerar que "aquí l'única força que val és la força del diàleg".

Sobre la conversa amb Rajoy, en la qual van parlar de Catalunya, el líder del PSOE ha recordat també que va traslladar al president que "sempre defensarà la Constitució i la legalitat", i que "sempre estarà del costat del Govern, no del PP, ni del president, sinó del Govern i de l'Estat en la defensa de la legalitat".

Després d'assegurar que va ser una conversa "molt cordial" i emmarcar-la dins de les "converses normals que han de tenir el president del Govern i el líder de l'oposició", Sánchez ha confirmat que "va ser curta, però no perquè no hi hagués interès", sinó perquè Rajoy estava viatjant per reunir-se a Portugal amb el primer ministre portuguès, el socialista Antonio Costa