El president, Carles Puigdemont, ha repassat aquesta tarda la situació creada per l'augment de la tensió entre el Parlament i el Govern espanyol arran de la votació al ple de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent. "Aquesta vegada es tornaran a equivocar, però serà segurament la darrera", ha advertit el president.

Puigdemont, que ha participat a l'escola d'estiu de la JNC, la branca juvenil del Partit Demòcrata Català, a Sant Esteve de Palautordera, ha protagonitzat una intervenció contundent on ha assegurat que el Parlament seguirà aprovant resolucions "digui el que digui el TC, el Govern espanyol o qui vulgui". "Els Parlaments aproven lleis per majories", ha reblat.

Ja n'hi ha prou

"Ja n’hi ha prou. Amb nosaltres serà la darrera vegada que s’equivocarà la política espanyola. No tindrà una altra oportunitat", ha assegurat en referir-se al darrer episodi de tensió provocat per la votació al Parlament desafiant l'advertiment del TC. 

El president ha explicat que el proper mes de setembre amb la qüestió de confiança es marcarà la "primera fita" del darrer tram cap a la independència i s'aniran desplegant posteriorment amb el debat de política general. "Els quedarà clar, si no els ha quedat clar fins ara, i els mesos que vindran els quedarà encara més clar, fins al final", ha afegit. 

"I aleshores s’adonaran que d’error en error no es va a la victòria final, sinó a la desconnexió definitiva. Serà tard, se sentiran molts crits i molts laments", ha reblat després de recordar que des del Govern s'ha explicat repetidament el full de ruta a l'Estat i "s'han enviat senyals que han arribat fins a Mart", tot i que "no s'han donat per entesos".

Avís a la CUP

El president ha enviat també un avís a la CUP, que avui reclamava al Govern que fixi un referèndum el primer semestre del 2017, com a condició per comptar amb els vots cupaires en la qüestió de confiança. Els ha advertit que el seu executiu entre la "comoditat de buscar majories alternatives" per aprovar els pressupostos o la "fidelitat" al full de ruta ha triat aquesta darrera opció i que amb la qüestió de confiança ha demostrat la lleialtat “al poble de Catalunya per davant del partit”. “Exigim als altres que demostrin que també són lleials al poble de Catalunya per davant de qualsevol assemblea abans d'exigir res a ningú més”, ha afegit.

“La solució no vindrà de fora, ni de la gent que no ens accepta com volem ser, ni d’aquells que s’han resignat”, ha retret tot referint-se explícitament al PSC –"que diu que el que decideixi el TC ja els està bé"– i a CSQP –“que diu sí, si al constitucional li sembla bé”–.

L'Estat avantposa la conspiració

El president ha criticat també l’Estat espanyol que “només es posa d’acord en l’amenaça contra els demòcrates catalans”. “Tenim un Estat que avantposa la conspiració a la democràcia i que ens diu que no podem tenir cap esperança de canvi”, ha lamentat.

“En qualsevol país civilitzat, els demòcrates són aquells que obeeixen la voluntat dels ciutadans i els antidemòcrates són els qui conspiren contra aquesta voluntat, encara que a algú el vulguin promoure als altars del Vaticà”, ha ironitzat en referència al ministre d’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, el nom del qual s’havia apuntat com a possible ambaixador espanyol davant la Santa Seu.