El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, reclama a l’Estat que tingui altura de mires i respecti la voluntat majoritària a favor del referèndum. Ho ha dit en un article que ha escrit a El Punt Avui, on el president acusa el govern espanyol d’utilitzar la legalitat com a excusa per impedir la votació.

Puigdemont recorda que el referèndum de l’Estatut va ser “legal, acordat i amb totes les garanties”, i el text va acabar mort i enterrat pel recurs “unilateral” del PP. Per això, el president vol deixar clar que el problema no és de lleis o d’acords, sinó de falta de voluntat per acceptar què desitgen els ciutadans.

 

El president de la Generalitat posa èmfasi que en una democràcia, les lleis s’han d’adaptar a la realitat que va evolucionant i no hi són per amputar la voluntat del poble. Per tot això, recalca que la Generalitat posarà urnes per moltes “amenaces, pressions judicials o intoxicacions mediàtiques” que hi pugui haver.

Segons Puigdemont, “votar ha esdevingut una qüestió d’higiene democràtica davant la creixent degradació democràtica de l’Estat espanyol”. També recorda que el referèndum de l’Estat va ser reconegut i no es va qüestionar, tot i no arribar, per poc, al 50% de participació.