Òmnium ha reunit aquest vespre en un acte al paranimf de la Universitat de Barcelona, la vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté; la dirigent de la CUP Anna Gabriel; el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Asens, i els secretaris generals dels sindicats UGT i CCOO, Camil Ros i Joan Carles Gallego, en un acte a favor de la sobirania de Catalunya. També hi ha estat present el conseller de Salut, Toni Comín, en una trobada que ha congregat des de representants del PDECAT a BComú i la CUP, passant per ERC.

El Fòrum Lluites Compartides s'ha clausurat amb la petició de Jordi Cuixart, president de l'entitat organitzadora, de seguir treballant units per les "lluites d'avui" que ha concretat en la "defensa de la sobirania", la "democràcia" i els "drets socials". "Davant un Estat que utilitza la Justícia per detenir alcaldesses o per deixar les persones més vulnerables exposades a la pobresa energètica", ha dit Cuixart en referència a la detenció divendres de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, o per la suspensió del Tribunal Constitucional de la llei catalana contra la pobresa energètica.

Precisament, l'eradicació de les desigualtats socials per avançar en el procés sobiranista ha estat un dels punts en què han coincidit els ponents de la taula rodona celebrada entre els polítics i sindicalistes assistents, moderada per la periodista Mònica Terribas.

Munté ha subratllat que els drets socials no es poden fer efectius a Catalunya sense la independència, a causa de la falta de competències i l'actitud del govern espanyol. Gabriel ha reclamat una lluita clara contra la desigualtat.