La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha alertat avui que l'executiu català no es quedarà "amb els braços plegats" i arribarà "fins on pugui" davant el que ha denominat com a "operació anti-Catalunya" de "persecució implacable" del moviment independentista.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, Munté ha valorat una informació d'El Periódico segons la qual hi ha un informe policial que sosté que "una de les competències" que el comissari José Villarejo va desenvolupar "durant l'última legislatura" va ser sobre "el procés independentista català".

Per a Munté, "es va demostrant gravació rere gravació, informe rere informe, que tot formava part efectivament d'una operació d'assetjament, enderroc, persecució i de desprestigi del moviment independentista". La portaveu ha afirmat que ja no li "sorprèn res", malgrat ser "lamentable" que hi hagués el que ha denominat com a "operació anti-Catalunya".

Després de recordar que el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va dir que els sobiranistes estaven "obsessionats", Munté ha remarcat: "Es confirma que no eren simples sospites, ni eren obsessions ni visions. És una trista realitat d'un Estat amb molt baixa qualitat democràtica".

"Arribarem fins on puguem"

La consellera ha expressat que desitja "arribar fins on puguem" però sempre amb el "rigor" que creu que no han tingut els que fan servir "determinades estructures de l'Estat".

Així, ha apuntat a la denúncia política i social d'aquests fets, però ha estat més cauta amb la via judicial, ja que abans, ha indicat, caldrà analitzar si es poden presentar proves que puguin tenir validesa en un procés judicial.

Una condició que no es compliria en el cas de les gravacions del ministre Jorge Fernández Díaz i de l'exdirector de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, perquè no van ser autoritzades pels interlocutors. Sobre Fernández Díaz, la consellera ha denunciat que "en un autèntic Estat de dret no seria ministre".