El nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, han escenificat aquest dilluns la presumpta l’aposta per al diàleg que, estratègicament, ha venut el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. “Em comprometo a mantenir la mà estesa al Govern i ajuntaments sempre amb voluntat de diàleg. Comptant amb tothom i sense exigències però amb respecte a la legalitat vigent”, ha dit Millo just després de jurar el càrrec de delegat del govern espanyol.

Millo ha fet seu el discurs de Rajoy del miracle de la recuperació econòmica d’Espanya i ha reiterat la idea que el govern espanyol és també govern a Catalunya.

En aquest sentit, ha promès obrir la institució als catalans en aquesta nova etapa de “diàleg i acostament”.  

El nou delegat del govern espanyol ha tingut paraules d’agraïment per la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, a qui ha agraït la seva confiança.

Santamaría reforça el rol de Millo

Per la seva banda, Santamaría ha lloat la figura de Millo per la seva "preparació" per a la política, per la seva "experiència i trajectòria parlamentària", la capacitat per al diàleg i el consens, "lluny d'escenaris de radicalitat" i "perquè és bona persona".

"Vull que Enric Millo sigui encara més aquell canal de comunicació constant entre la societat catalana, entre els poders catalans, entre tots els catalans i el govern d'Espanya", ha afirmat.

Millo serà "peça clau i crucial en el temps que s'obre", ha destacat Saénz de Santamaría, que ha afegit: "Espero que tots l'ajudin molt, perquè serà ajudar-me a mi i jo estic necessitada d'ajuda".

El Govern hi envia el conseller d’Exteriors

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha presidit l’acte acompanyada de la delegada sortint -María de los Llanos de Luna-, la ministra de Salut, Dolors Montserrat i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El Govern hi ha enviat el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, i també hi ha assistit Miquel Iceta (PSC) i Joan Coscubiela (CSQP), a banda de la plana major del PP, amb Alícia Sánchez Camacho i Xavier Garcia Albiol i Jorge Fernández Díaz.