El cas Jorge Fernández influirà, finalment, en la composició del nou govern espanyol en cas que sigui liderat pel PP. Així ho publica avui El Mundo, que explica que els populars donen per fet que el ministre de l'Interior en funcions no repetirà en el càrrec i farà, per tant, "neteja" en aquest Ministeri perquè consideren, a més, que Jorge Fernández Díaz "està amortitzat".

Una de les possibilitats de les que més es parla és que vagi cap al Vaticà a fer d'ambaixador d'Espanya. Fins i tot, sempre segons aquest rotatiu, fonts del partit subratllen que aquest seria un bon càrrec per al ministre en funcions per ser membre de l'Opus Dei, ja que gràcies a això, disposa de bons contactes allà.

Fora de la primera línia del govern espanyol, Jorge Fernández deixaria pas a una persona propera a Mariano Rajoy. La tria podria ballar entre María Dolores de Cospedal i Ana Pastor.

Un grup de catòlics, en contra

Un grup de catòlics ja va organitzar una campanya per demanar a la Santa Seu que denegui el possible nomenament de l'actual ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, com a ambaixador d'Espanya al Vaticà. Fa unes setmanes, suposadament el ministre va manifestar el seu interès per ocupar aquest càrrec una vegada deixés el seu lloc a Interior.

Els impulsors de la campanya han imprès una sèrie de postals amb imatges de Fernández Díaz i de diversos policies intentant llançar un immigrant des de la tanca de Melilla. Al revers de les postals, dirigides a Pietro Parolin, secretari d'Estat del Vaticà, s'assegura que aquest nomenament seria "causa de divisió i escàndol". 

Més canvis...

Aquest, però, no seria l'únic canvi que té previst el PP. L'actual ministre d'Economia -en funcions-, Luis De Guindos, vol ser vicepresident, però el partit continua apostant perquè Soraya Sáenz de Santamaría ocupi, de nou, aquest lloc.

El ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, voldria abandonar el Govern segons aquestes fonts, mentre que el propi partit s'està plantejant la jubilació del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, que aquest agost complirà 72 anys. Jorge Moragas, el director de campanya del partit, podria ser el candidat perfecte pels populars per substituir-lo.

La presidència del Congrés dependria de si el PP acaba pactant amb Ciutadans. Si fos així, podrien optar al càrrec tant Pilar Rojo, persona del cercle del president en funcions a Galícia i expresidenta del Parlament gallec, o Jesús Posada, tot i que aquest nom té menys opcions perquè ja ha ocupat aquest càrrec en la X legislatura.

...però poques sorpreses

En la reunió de la junta directiva del PP d'avui no s'esperen, però, gaires sorpreses. Com ja s'ha dit, tot apunta que Sáenz de Santamaría mantindria la vicepresidència, mentre que Rafael Hernando té tots els números de continuar com a portaveu del partit al Congrés.

Pío García Escudero repetiria com a president del Senat i Alicia Sánchez-Camacho i Celia Villalobos continuarien a la cambra baixa, tot i que Rajoy encara no ho ha confirmat.