El secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Antoni Llobet, ha afirmat que hi ha "malícia i descontextualització" a l'informe del sindicat de professors AMES sobre el suposat "adoctrinament" en els llibres de text de Primària que s'utilitzen a les escoles catalanes.

En aquest sentit, el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat ha destacat avui, en roda de premsa, que "si parlem pedagògicament, no faríem aquest soroll ni aquest tremendisme, però si parlem ideològicament i políticament, evidentment fem soroll i tremendisme".

Antoni Llobet ha dit que al Departament d'Ensenyament català ja estan "acostumats que es vulgui fer soroll amb aquest tema de tant en tant", ja que, segons el secretari de Polítiques Educatives, no és normal que algú s'escandalitzi perquè en els llibres de text "es parli fonamentalment dels elements més pròxims a l'alumne, perquè segur que passa a qualsevol lloc del món".

Desconcert davant la decisió de l'Estat

Llobet ha manifestat el seu "desconcert" quant a la petició del secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, a l'Alta Inspecció de l'Estat d'un informe per comprovar la veracitat de l'informe fet públic per AMES.

"És evident que el Ministeri d'Educació fa una reacció a partir de titulars i de qüestions que ha vist aquestes últimes hores; és una llàstima perquè les administracions públiques hem de ser-hi per asserenar els ànims i perquè als centres educatius es treballi amb el màxim de tranquil·litat", ha precisat.

Llobet ha assegurat que s'ha assabentat de la petició de Marín "a través dels mitjans de comunicació, que per desgràcia és un costum ja habitual", i ha afegit: "Si aquest costum és el que continua vigent i aquesta és la primera decisió del Ministeri fruit dels treballs de la subcomissió del Pacte Educatiu, mal comença el Pacte Educatiu".