El Govern espanyol no preveu comunicar els passos que anirà fent per frenar el procés independentista de Catalunya per evitar que el Govern català l'utilitzi "per fer victimisme", segons han informat a Europa Press fonts de l'Executiu.

De fet, aquest mateix dimecres el president de la Generalitat catalana, Carles Puigdemont, ha exigit saber si l'Estat està disposat a utilitzar "la força" contra el procés sobiranista, després d'acusar l'Executiu de Mariano Rajoy d'apujar el to de les seves declaracions.

"Ha arribat l'hora que el Govern espanyol digui què significa estar disposat a tot. A utilitzar la força?", ha etzibat en la sessió de control el Govern en el Parlament. No obstant això, Puigdemont ha assegurat que res no el dissuadirà de continuar impulsant el referèndum.

Fonts de l'Executiu espanyol asseguren que el Govern està treballant de manera continuada amb aquest assumpte i de fet té previstes ja mesures que hauria d'anar adoptant en funció dels escenaris que es presentin. Però aquestes fonts deixen clar que no se n'anticiparà cap per evitar que els partits independentistes i el Govern de Carles Puigdemont les utilitzin "per fer victimisme i provar de treure'n profit".

Tant el president del Govern espanyol com la vicepresidenta i altres membres de l'Executiu han estat categòrics en multitud d'ocasions referent a això: el referèndum independentista no se celebrarà. Però no han exposat un full de ruta per impedir-ho. Les mesures que adoptarà el Govern estatal o la Fiscalia es van coneixent a mesura que es produeixen les decisions de l'Executiu català.