El primer cap de setmana de República i de comunitat autònoma intervinguda per l’Estat han anat acompanyats d’una reunió entre els dirigents d’ERC, el PDeCAT i les entitats independentistes. El lloc triat ha estat una casa rural de Vilaür, municipi de l’Alt Empordà.

Entre els assistents, explica La Vanguardia, hi hauria la secretària general i el portaveu d’ERC, Marta Rovira i Sergi Sabrià, a més del secretari d’organització del PDeCAT David Bonvehí. A més dels representants dels partits, també hi haurien acudit els líders accidentals de l’ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, a més de l’editor Oriol Soler. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha passat el cap de setmana a Girona, també s’hauria apropat a Vilaür “a última hora”.

La reunió, que va tenir lloc l’endemà de l’últim Consell Executiu, hauria acabat “sense decisions de futur”.

Entre els temes tractats, de ben segur, s’hi troben la convocatòria d’eleccions al Parlament per part del president espanyol, Mariano Rajoy, i la posició del govern després d’haver estat destituïts dels càrrecs a mans de l’Estat. En aquest sentit, tot i que la consigna de l’Executiu seria acudir a les conselleries amb normalitat, “no es pot obligar ningú que hi vagi”, i és que els consellers podrien ser querellats per rebel·lió.

A partir d’aquest dilluns es veurà quines vies d’actuació emprendrà el govern en aquesta nova etapa.