ANC, Òmnium Cultural i AMI es reuniran aquest dissabte al matí de forma extraordinària per analitzar el “nou moment polític” que s’obre després del rebuig del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a negociar el referèndum. Com a resposta, les entitats sobiranistes reclamaran al Govern que fixi la data i la pregunta del referèndum. 

Tan sols 48 hores després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, demanés a Rajoy un acord per celebrar el referèndum, aquest va assegurar que la petició és "impossible, amenaça la convivència i liquida l'ordre constitucional". Tot i que la resposta del Govern espanyol era previsible, "no comptàvem amb una resposta tan ràpida, directa i agressiva per part de l'Estat", asseguren fonts properes a les entitats sobiranistes. 

Consideren que la negativa de Rajoy és la gota que ha fet vessar el got i que ha donat lloc a un nou "cicle polític". Per aquest motiu, han convocat per aquest dissabte una reunió "de forma extraordinària" amb l'objectiu de traslladar a l'Executiu de Carles Puigdemont una demanda unitària per tal que posi data i pregunta al referèndum, com han avançat diversos mitjans.

La reunió se celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i hi participaran al voltant de 150 persones pertanyents al secretariat nacional de l’ANC, la junta directiva i les presidències territorials d’Òmnium i l’executiva de l’AMI.