L'entorn de l'exlíder d'Unió Josep Antoni Duran presentarà dilluns un nou partit amb el nom Units per Avançar, en el qual l'exdirector i actualment professor d'Esade Carlos Losada exercirà com a portaveu de la declaració fundacional.

Serà al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a partir de les 17.00 hores, quan Losada, que va ser director general de Funció Pública als governs de Jordi Pujol, explicarà les bases i els objectius que persegueix la formació, recollits a la declaració fundacional.

Duran ja va anunciar setmanes enrere l'aparició d'un nou partit en l'escenari polític que recolliria l'esperit d'Unió, encara que es va descartar per liderar-ho. Fonts properes han explicat que la formació es defineix com a catalanista, humanista i democristiana, i vol ocupar l'espai central del catalanisme.

El partit no té res a veure amb Lliures, el moviment de liberals no independentistes liderat per l'exdiputat de CDC Antoni Fernández Teixidó i l'exdiputat d'Unió Roger Montañola, que aquest divendres celebra el seu congrés fundacional per definir la seva estructura, la direcció i la presidència.