“Les forces polítiques que no defensin el referèndum es posaran al costat del búnquer, del règim del 78 i del Tribunal Constitucional”. Amb la data i la pregunta del referèndum fixades, des de la CUP apel·len a totes les forces polítiques a prendre partit i, en concret, a l’espai dels comuns.

Així ho ha assegurat la Núria Gibert, portaveu del secretariat nacional, després de la reunió del consell polític de la CUP, en què s’ha ratificat la data -1 d’octubre- i la pregunta –“Vol que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?”- anunciades pel Govern aquest divendres.

A més de felicitar-se per l’anunci de l’Executiu de Carles Puigdemont, des de la CUP adverteixen que el compromís de la Generalitat és irrenunciable i, per tant “no contemplen cap escenari que no sigui celebrar el referèndum”.

En aquest marc, els anticapitalistes han fet una crida a tots els partits “d’esquerres, especialment a aquells que es diuen transformadors” i ha demanat que no siguin “ambigus ni amb el referèndum ni amb la seva aplicació”.

“No defensar el referèndum serà posar-se del costat del búnquer, del règim del 78 i del Tribunal Constitucional”, ha advertit Gibert. Dirigint-se clarament als comuns, la CUP també ha volgut reflectir aquest clam en el lema de la seva campanya pel sí, “Viure vol dir prendre partit”.

Els anticapitalistes donaran el tret de sortida a la campanya el dia 22 de juny i reivindiquen que ningú es pot “amagar en les ambigüitats” i que per conquerir drets cal prendre partit.

“Més transparència i determinació al Govern”

La CUP no només s’ha referit als comuns sinó que també ha demanat a l’Executiu de Puigdemont “més transparència i determinació”. Preguntada sobre si el referèndum podria esdevenir un nou 9-N, Gibert ha recordat que els resultats s’aplicaran i que, per tant, “el referèndum canviarà directament les nostres vides l’endemà”.

Els anticapitalistes també ha demanat determinació en referència a la decisió de Germà Gordó de deixar Junts pel Sí però mantenir la seva acta de diputat. Així, han demanat de nou que l’exconseller que deixi l’escó, ja que, segons consideren, “és un robatori de legitimitat quedar-se'l”.

“La República ha de ser democràtica i transparent”, ha demanat Gibert. En referència al posicionament de l’expresident Artur Mas sobre la decisió de Gordó, la CUP l'ha considerat “lamentable”.