Cinc sindicats policials -SUP, CEP, UFP, SPP i ASP- han anunciat la presentació d'una querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, demanant la imputació de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, pel referèndum de l'1 d'Octubre, segons han informat en un comunicat. És la primera vegada que Colau és portada als tribunals en relació amb el procés sobiranista. 

La querella també és contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i els responsables de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Els cinc sindicats es volen personar com a acusació particular a més en les diligències per les querelles que s'han obert contra el president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers, també pel referèndum.

Els cinc sindicats han presentat una segona querella on demanen ampliar els suposats delictes de sedició, arran de les protestes per la detenció d'alts càrrecs de la Generalitat els dies 20 i 21 de setembre, perquè també s'hi incloguin com a investigats Puigdemont, Junqueras i Forcadell.