El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha dit que "clar" que es penedeix de la comparació que va fer entre el president Carles Puigdemont i l'expresident Lluís Companys, però s'ha queixat de la "manipulació malintencionada" que, segons el seu parer, s'ha fet de les seves declaracions, al mateix temps que ha apuntat que els independentistes "sempre reivindiquen dates de derrota".

Així ho ha manifestat en una entrevista a RNE preguntat per la polèmica que va sorgir després de dir que Puigdemont podia acabar com Companys, que va acabar juntament amb el seu equip de Govern inhabilitat i condemnat a 30 anys de presó per càrrecs de rebel·lió en proclamar l'"Estat català dins de la República Federal Espanyola". Set anys després va ser afusellat per mandat del dictador Francisco Franco.

"Sí, clar", ha assegurat després de ser preguntat per si es penedeix de les seves paraules, encara que seguidament ha recalcat que els populars estan "acostumats" a "manipulacions injustes". En aquest sentit, Casado ha explicat que no es referia que Puigdemont hagi de ser afusellat, sinó que acabarà sent condemnat després de cometre diversos delictes en declarar la independència de Catalunya de manera unilateral.

Així, ha acusat els representants dels partits independentistes a Catalunya de "justificar la seva absència de projecte en intentar insultar el rival" i ha afegit que, "al final", els secessionistes "sempre reivindiquen dates de derrotes": "Catalunya ha de començar a escriure la seva història amb dates positives", ha opinat.

No podem sempre fixar-nos en les pàgines negres", ha argumentat, reivindicant que, a causa de la manipulació que segons el seu parer fan els dirigents independentistes, el Govern del PP "ha tingut" que convocar eleccions a Catalunya "per donar veu als catalans".