L’exministre socialista José Bono ha assegurat que "no és viable una intervenció militar a Catalunya". Ho ha fet en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio. Bono també ha dit que "A nivell polític, es crearia un marc molt perjudicial per al benestar dels catalans".

Bono ha afirmat que s'ha de fer el que calgui perquè Catalunya i Espanya s'entenguin, i s'ha mostrat convençut que "la immensa majoria dels catalans no vol que Catalunya se separi d’Espanya i que s’assumeixin unes conseqüències que serien dolentes en termes econòmics i polítics".

El polític socialista ha volgut insistir que "s'ha de fer el que sigui necessari" perquè "puguem seguir junts molt temps més i que passi aquesta febre". Tot i això s'ha mostrat a favor del dret a decidir, però el de tots els espanyols. Segons Bono, "el que no pot ser és que el dret a decidir de tot el poble espanyol l’exerceixin només uns quants".

Finalment, ha volgut deixar clar que ell pensa que el pare del nacionalisme català és Jordi Pujol, "una persona sense valor moral".