El congrés del PP de Catalunya se celebrarà, amb tota probabilitat al mes de març del 2017. Així ho asseguren fonts consultades que avancen que el català serà dels primers congressos autonòmics a celebrar-se i que serà abans de setmana santa que, enguany, cau en la primera setmana del mes d’abril.

Aquest dilluns, el president del partit i del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha posat data al congrés estatal: serà del 10 al 12 de febrer. Un cop tancat aquest procés, les agrupacions autonòmiques celebraran els seus i, per últim, se celebraran els consells provincials.

El calendari preveu que, d’aquesta manera, abans de l’estiu el PP hagi tancat el procés de renovació o validació de les estructures del partit. Un procés que s’ha endarrerit dos anys.

La interinitat d’Albiol

Els catalans tenen especial interès a celebrar el seu congrés perquè es tancarà d’aquesta manera el període d’interinitat de Xavier Garcia Albiol al capdavant del partit.

Albiol va ser nomenat al mes de febrer “coordinador general del PP”. Un càrrec nou que la junta directiva va crear a mida perquè Albiol tingués rang d’alta direcció mentre no se celebrava el congrés que pogués oficialitzar el relleu a la presidència del partit.

Per tant, al llarg d’aquests mesos, Albiol, com a coordinador general, ha conviscut orgànicament, amb Alícia Sánchez Camacho que encara és la presidenta del partit.   

Fonts del PP asseguren que el relleu oficial serà tranquil i que no hi haurà ningú que disputi la presidència del partit a Albiol.

Responen així als rumors que han aparegut en els darrers mesos i que apuntaven que el lideratge de l’exalcalde de Badalona era feble. Fins i tot, hi havia qui especulava amb la possibilitat que Gènova mogués les fitxes i imposés Dolors Montserrat. Els valedors d’aquesta hipòtesi també assenyalen que la gestió d’Albiol davant la polèmica pel 12 d’Octubre a Badalona, li haurien salvat el coll.

Altres fonts consultades per El Nacional, confirmen que tot està tranquil i més “després que Albiol renunciés a la secretaria d’Estat de l’Esport que li havia ofert Rajoy i que el badaloní ha rebutjat perquè vol dedicar els seus esforços a enfortir el partit a Catalunya”.

Albiol no vol primàries

Pel que fa al mètode de validació de la direcció del partit, Albiol s’ha mostrat contrari a què el partit celebri primàries per escollir els càrrecs directius. Creu que “està demostrat” que aquests processos són “una presa de pèl”.