L'anunci de Deutsche Bank de recomprar, abans de la seva data de venciment previst el 2028, fins a 1.500 milions de dòlars en bons subordinats es va tornar aquest divendres en contra de l'entitat dirigida per Christian Sewing en forma de dubtes i brusques caigudes en borsa. L'entitat va arribar a desplomar-se fins i tot un 15% en una altra sessió d'infart als mercats europeus en els quals els inversors van tornar a posar les entitats financeres en el seu punt de mira. La crida de les autoritats sobre la fortalesa de l'entitat i la sortida al pas del canceller alemany, Olaf Scholz, per descartar que existeixin motius reals de preocupació va calmar els inversors, però el banc alemany havia d'haver mesurat les possibles conseqüències del seu anunci a causa del risc de sobrereacció que hi ha en l'actual context de dubtes sobre el sistema bancari.

Cristina Herrero

Cristina Herrero

Com més tard Espanya en actuar per garantir la sostenibilitat a llarg termini de les finances públiques, més dur serà l'ajustament que haurà de realitzar. Fa mesos que la AIReF llança l'advertència per a qui la vulgui escoltar, però la crida de l'organisme que presideix Cristina Herrero ha trobat aquesta vegada major repercussió en vincular-la a la despesa en pensions. L'entitat crida l'atenció sobre el fet que les dues reformes aprovades el 2021 i 2023 elevaran el dèficit públic i el deute a llarg termini perquè les mesures d'ingressos no arriben per compensar l'increment de la despesa prevista. Per això, urgeix a tenir en compte l'elevada pressió que l'envelliment de la població exercirà sobre les finances públiques, sobretot a partir de 2050. El mateix ministre Escrivá reconeix que les recomanacions de l'organisme que ell mateix va presidir abans de fer el salt al Govern són totalment "raonables i assenyades".

Vanesa Díaz

Vanesa Díaz

LuxQuanta, la spin-off de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), lidera el consorci europeu QUARTER, format també per Telefónica, Thales, Tecnobit, AIT, Fragmentix, QUSIDE i Chilas, amb l'objectiu d'implementar una xarxa de seguretat quàntica per a les comunicacions a Europa. Per a això, la Comissió Europea ha concedit al consorci 7,4 milions d'euros del programa europeu DIGIT.