Lotte Chemical, un gegant petroquímic de Corea del Sud, donarà un nou impuls a la nova factoria de làmines de coure per a bateries elèctriques que s'aixecarà en Mont-roig del Camp (Tarragona) dins de la seva estratègia per jugar a la lliga dels líders mundials de components per a bateries. El seu nou director executiu, Kim Yeon-seop, jugarà un paper clau en aquesta estratègia amb la factoria catalana com a punta de llança a Europa en què invertirà 600 milions d'euros.

Haitham Al Ghais

Haitham Al Ghais

El càrtel de països productors de petroli, amb l'Aràbia Saudita i Rússia al capdavant, han acordado4 retallar "voluntàriament" la seva producció per provocar una pujada en el preu del cru. Aquesta retallada inesperada de la demanda per part de l'organització que dirigeix Haitham Al Ghais no pot arribar en pitjor moment, ja que imposa encara més pressió al context inflacionista que es viu als EUA i a Europa des de fa mesos i complica una mica més la recerca de l'equilibri entre la pujada de tipus i el creixement econòmic en la qual caminen embotellats els bancs centrals.

José López Tafall

José López Tafall

Els fabricants de vehicles estan d'enhorabona. Les matriculacions de turismes i tot terrenys al març van fregar les 100.000 unitats, un 66,1% més que fa un any, però bona part de l'impuls s'explica per la bossa de comandes acumulades al canal de llogaters i empreses. L'associació que dirigeix José López Tafall encadena el seu tercer mes en positiu, però encara queda molt terreny per recuperar perquè el mercat encara segueix un 19% per sota dels nivells de 2019, últim exercici previ a la pandèmia.