Malgrat pagar 373 milions de l'impost extraordinari a la banca, CaixaBank ha aconseguit augmentar un 21,1% els seus beneficis en el primer trimestre de l'any fins als 855 milions d'euros de beneficis gràcies al bon acompliment comercial. La càrrega impositiva suportada per l'entitat en el període supera el 50%, segons va destacar aquest divendres el seu conseller delegat, Gonzalo Gortázar, una pressió que no veu ni proporcional ni lògica per a un sector necessari per garantir el bon funcionament de l'economia. Per a CaixaBank, el total d'impostos ha suposat un desemborsament de més de mil milions en el primer trimestre, bastant per sobre del que ha guanyat en el mateix període.

Luis Gallego

Luis Gallego

La normalització dels viatges després de la pandèmia i la forta demanda turística dels últims mesos han permès a International Airlines Group (IAG) -hòlding a què pertanyen Iberia, British Airways, Vueling i Level- posar rumb a la rendibilitat. El grup empresarial que dirigeix Luis Gallego ha aconseguit limitar a 87 milions d'euros les pèrdues trimestrals en l'inicioo de 2023, la qual cosa implica reduir els números vermells en 700 milions d'euros respecte al mateix període de l'any passat. El mercat va reaccionar bé als resultats i els seus títols es van revaloritzar un 2,44% en borsa en l'última sessió de la setmana.

Maarten Wetselaar

Maarten Wetselaar

L'impost extraordinari del Govern a les empreses energètiques no li ha provat gens bé al compte de resultats de Cepsa ni al seu conseller delegat, Maarten Wetselaar. El pagament de l'impost provocat unes pèrdues de 297 milions d'euros a la petroliera en el primer trimestre de l'any davant els 265 milions que va guanyar fa un any. Wetselaar, que ha carregat contra un gravamen que considera mal dissenyat i desproporcionat, no ha perdut l'ocasió de destacar que Cepsa està "invertint fortament" en el futur energètic d'Espanya. Recordatori amistós o advertència al Govern?