El mercat de treball resisteix bé l'inici d'any, un període històricament poc propici per a l'ocupació. La primera EPA de 2023 dona un total de 3.127.800 aturats, 103.800 persones més, mentre que el d'ocupats va disminuir en 11.100, la millor dada d'ocupació en un primer trimestre des de 2007.

Onur Genç

Onur Genç

BBVA ha disparat beneficis gairebé un 40% gràcies a les pujades de tipus d'interès. Però aquestes pujades, que han encarit les hipoteques i préstecs dels seus clients, no animen el banc basc a començar a pagar els dipòsits. El conseller delegat ha tancat la porta, en línia amb la resta del sector. El que sí que farà és aprofitar l'excés de capital per recomprar accions i engreixar el seu valor en borsa.

Teresa Jordà

Teresa Jordà

Rere el tancament total del canal d'Urgell, que compromet la viabilitat d'al voltant de 10.000 regants del Pla de Lleida, la Conselleria d'Acció Climàtica que lidera Teresa Jordà decideix ara restringir l'aigua per a reg del Canal d'Aragó i Catalunya, tal com va avançar aquest dijous ON ECONOMIA, i amb això portar una mica més al límit al camp català. Encara que ningú no discuteix la greu sequera que fueteja el territori sí resulta com a mínim sorprenent que la falta de la planificació per afrontar una crisi previsible l'hagin de pagar els agricultors. I el pitjor de tot és que als agricultors no se'ls dona cap altra solució que mirar al cel a implorar la desitjada pluja.