TravelPerk accelera al sector travel. La plataforma de gestió de viatges de negocis ha aixecat 104 milions de dòlars (uns 95 milions d'euros) en una ronda liderada per SoftBank Vision Fund 2, en la qual també han participat inversors ja existents com Kinnevik i Felix Capital. Aquesta injecció de capital és una extensió de la Sèrie D-1 recaptada el gener de 2022, liderada per General Catalyst. Amb aquesta operació, Stephen Thorne, director d'Inversions de SoftBank Investment Advisers, s'unirà a la junta directiva de TravelPerk.

L'objectiu de la firma liderada per Avi Meir és millorar l'experiència del client amb noves capacitats d'inventari i llançar nous serveis de viatges de negocis. A més, amb aquesta ronda, la companyia pretén expandir l'automatització de productes a través de la intel·ligència artificial. La inversió valora TravelPerk en 1.400 milions de dòlars, mantenint l'estatus d'unicorn (empresa valorada en més de 1.000 milions de dòlars).

Aposta per la intel·ligència artificial

"Tenim un enfocament clar: construir la plataforma de viatges de negocis SaaS número u per a pimes i mitjanes empreses a Europa i els Estats Units. Estic encantat que SoftBank hagi recolzat aquesta visió, i que els nostres inversors existents continuïn donant suport al nostre enfocament responsable i considerat per al creixement a llarg termini", ha indicat Avi Meir, CEO i cofundador de TravelPerk, que ha afegit que "aquesta última inversió arriba en un moment que les empreses tecnològiques més destacades s'estan separant de la resta, i valida encara més el compromís dels nostres inversors amb la nostra visió i estratègia".

Stephen Thorne, director d'Inversions de SoftBank Investment Advisers, ha comentat que "dins de l'enorme mercat global de viatges de negocis, les pimes han estat un segment molt desatès. TravelPerk continua innovant, integrant la intel·ligència artificial a tots els productes per oferir una experiència de primera classe per a clients i viatgers. Estem emocionats d'associar-nos amb TravelPerk i donar suport a la pròxima etapa de creixement".

Expansió internacional

L'unicorn barceloní de gestió de viatges per a empreses va augmentar els seus ingressos en més del 70% interanual l'any passat, el benefici brut de la companyia va créixer en més d'un 90% interanual i el volum de reserves anualitzat es va apropar als 2.000 milions de dòlars. Amb més de 1.200 empleats a tot el món, el negoci espera augmentar la seva presència tant a Europa com als Estats Units al llarg d'aquest any.

"L'equip de TravelPerk ha continuat executant els seus plans ambiciosos amb èxit, independentment del canvi constant de l'entorn extern. En comparació amb el període previ a la pandèmia, l'empresa ha aconseguit un augment de deu vegades en els seus volums i ha innovat ràpidament als seus productes, el que ha resultat en una millor experiència del client i un duplicat en la monetització. Recentment, ens va emocionar observar com les eficiències significatives d'automatització estableixen una base escalable per al creixement futur. Al llarg d'aquest viatge, el lideratge d'Avi ha estat fonamental per mantenir una cultura empresarial sòlida i autèntica. Esperem amb interès la pròxima fase d'acceleració responsable que desbloquejarà aquesta última inversió", ha afegit Akhil Chainwala, director d'Inversions de Kinnevik.

TravelPerk es va convertir en unicorn a començaments de 2022 després d'aixecar 101 milions d'euros en una ronda d'inversió liderada pel fons General Catalyst Partners i altres inversors previs. La start-up es va posar en marxa el 2015 a Barcelona de la mà de dos extreballadors de Booking.com.