Pau Gasol debuta com a inversor immobiliari. L'esportista ha entrat com a inversor i ambaixador global de la marca de proptech Vivla, companyia de copropietat de segones residències d'alta gamma en destinacions turístiques nacionals. Per a Pau Gasol, la start-up és la seva primera inversió financera en el sector immobiliari.

El jugador de bàsquet arriba amb l'objectiu de ser un inversor estratègic, que impulsarà la marca al mercat nacional i internacional, a més d'aportar el seu coneixement i experiència per al creixement del negoci. Nascuda l'any passat, l'empresa emergent Vivla comercialitza en fins a vuit fraccions cases exclusives en diferents destinacions turístiques, valorades entre els 500.000 euros i els tres milions d'euros, amb sis setmanes d'ús a l'any.

Habitatges de luxe de segona residència

Segons Carlos Gómez, Iván Rodríguez i Carlos Floria, impulsors de la marca, es tracta d'un model que optimitza la inversió al temps d'ús mitjà real d'aquest tipus d'habitatges, en destinacions amb una elevada demanda i amb una gran escassetat d'habitatge. L'illa de Formentera i l'estació d'esquí de Baqueira Beret han centrat les seves primeres operacions, amb diverses vendes dutes ja a terme.

"Espanya és un mercat ideal per a un model com el de Vivla, ja que és un dels mercats més grans del món en habitatges de luxe de segona residència, moltes d'elles poc gaudides," ha explicat el jugador, que s'ha decantat per aquesta proptech fundada fa un any. Gasol ha explicat que les seves inversions estan guiades per l'elecció de "companyies de cert recorregut, estabilitat financera i estructura consolidada", així com en el lideratge de l'empresa. Gasol és assessor, inversor i activista en nombrosos projectes relacionats amb l'esport i el benestar. La seva contribució a aquestes empreses no es limita a la inversió econòmica, sinó que aporta de manera activa l'experiència adquirida al llarg dels anys.

Després de la seva retirada el 2021, l'esportista d'elit va assegurar que bolcava els seus esforços en defensar els drets dels atletes, dur a terme projectes filantròpics i invertir en empreses relacionades amb l'esport (tant professional com amateur) i la salut i el benestar. També ha invertit en diverses empreses gastronòmiques i és assessor, ambaixador i imatge de diverses marques comercials. L'entrada de Pau Gasol com a ambaixador global de la marca Vivla contribuirà a impulsar el sector de la copropietat de segones residències d'alta gamma, no només a Espanya sinó també a Europa, on la fórmula de la copropietat d'una segona residència resulta molt atractiva per a europeus que passen les seves vacances a Espanya de forma habitual.

Destinacions més demandades

Com funciona? El model de negoci contempla que cada propietari aboni una quota mensual per fer front a les despeses anuals de manteniment, neteja, imposades, connexió a Internet, cost de la llum, l'aigua i la calefacció. A més, cada un d'ells compta amb trasters per guardar les seves pertinences fins a la seva pròxima estança. Des de la companyia immobiliària es destaca com un dels atractius la revalorització dels actius, per tractar-se d'habitatges prèmium en ubicacions molt demandades.

Entre les destinacions més demandades de copropietat a Espanya es troben Mallorca, Eivissa, Alacant, Màlaga, Sotogrande i Baqueira Beret.

Ronda de 26 milions d'euros

Després del tancament d'una ronda de finançament valorada en 26 milions d'euros fa un any, Vivla assegura que és "la proptech millor finançada de la seva categoria a Europa i amb més capacitat de creixement". En la seva operativa diària, s'ha aliat amb companyies com Garrigues, per oferir garanties i transparència en les transaccions, amb Andbank en termes de finançament. A més, en cada una de les destinacions s'alia amb les primeres immobiliàries de la zona, entre altres Engel&Völkers, John Taylor i Lantana. Les taxacions són realitzades per Savills Aguirre Newman.

Fa 20 anys, Pau Gasol va ser nomenat ambaixador de l'UNICEF i des d'aleshores no ha deixat de col·laborar en diferents campanyes. Com a reconeixements ha rebut el Cor d'Or, concedit per la Fundació Espanyola del Cor, el 2004, i el Premi a l'Esportista Solidari el 2010, que atorga la Fundació SOS. El 2013 va fundar, juntament amb el seu germà Marc, la Gasol Foundation, creada per col·laborar en la promoció comunitària de la salut i el foment d'hàbits de vida saludable, especialment per prevenir i combatre l'obesitat infantil. El maig de 2018 van crear el web "La Galaxaia Saludable", amb el qual intenta fomentar els hàbits saludables en l'àmbit familiar. El passat 25 de gener d'aquest any es va anunciar que Pau Gasol seria ambaixador de Telefónica fins a 2025, a fi de fomentar la importància dels hàbits de vida saludable i l'esport en la societat actual, en especial entre els més joves.