Canvis a Lanzadera, l'acceleradora d'empreses impulsada per Juan Roig. Marta Nogueras ha estat nomenada directora general de l'ecosistema emprenedor de Marina de Empresas després de la sortida de Javier Jiménez, que va estar vinculat al projecte des de l'inici el 2013. Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses i en Dret per la Universitat de València, va entrar a Lanzadera el 2015 com a directora de projectes, on va assessorar i va formar els emprenedors en les àrees de negoci, finances i mercat internacional. Des de maig de 2022 estava exercint com a gerent d'Inversions a Angels, vehicle d'inversió de Juan Roig a Marina de Empresas.

Entre els reptes de Nogueras liderant aquesta nova etapa de l'acceleradora, estaran "multiplicar exponencialment el suport a emprenedors amb molt focus en la qualitat del programa" i "impulsar el hub d'innovació de Marina de Empresas, enfortint les relacions amb l'ecosistema emprenedor valencià", comenten des de l'acceleradora. "Vull agrair a Juan Roig la confiança dipositada en mi i subratllar les meves ganes davant d'aquest il·lusionant repte professional. Lanzadera continuarà impulsant a les start-ups innovadores que volen canviar el món, creant riquesa i ocupació, aprofitant al màxim les sinergies que es generin amb EDEM i Angels, en un ecosistema únic impulsat per Juan Roig com és Marina de Empresas," ha assenyalat Marta Nogueras.

1.100 start-ups han passat per Lanzadera

La incubadora i acceleradora d'empreses Lanzadera forma part, juntament amb EDEM Escola d'Empresaris i la societat d'inversió Angels, del pol d'emprenedoria Marina de Empresas. Es tracta d'una iniciativa de Juan Roig situada a la Marina de València que té la missió de formar, assessorar i finançar als emprenedors d'avui i del futur i que constitueix una aposta per la creació de riquesa, l'ocupació i el foment de la cultura de l'emprenedoria.

Des de la seva creació el 2013, Lanzadera ha donat suport a més de 1.100 empreses, aportant més de 21,8 milions d'euros de finançament en préstecs de Lanzadera. Entre totes han aconseguit generar 10.000 llocs de treball directes, així com una inversió externa de més de 700 milions d'euros.

Actualment, al voltant de 300 empreses estan rebent el suport de Lanzadera a les seves instal·lacions de Marina de València. Les empreses seleccionades estan assignades a una de les 4 fases que formen el programa: la fase Scale Up es dirigeix a empreses madures que compten amb un model provat i rendible, però necessiten ajuda per assolir noves metes; la fase Growth impulsa a empreses amb potencial, però que persegueixen un creixement més ràpid; la fase Traction està enfocada a empreses emergents en fase inicial; i la fase Start s'assigna a emprenedors que encara estan donant forma al seu projecte.

Ampliació de les instal·lacions

Des de Marina de Empresas esperen que l'Ajuntament de València aprovi una llicència per poder ampliar les instal·lacions. "No sabem quan ens la donaran, però l'objectiu és generar indústries en un únic espai, i tot a València", va comentar fa uns mesos Jiménez en una entrevista per a ON ECONOMIA. En el full de ruta del complex es contempla una gran ampliació de fins a 11.600 metres quadrats de superfície, el que convertiria Marina de Empresas en un espai d'uns 30.000 metres quadrats.