El grup del sector del coworking Aticco ha tancat una ronda d'inversió de 10 milions d'euros amb la participació de diversos family offices, així com GCO Activos Immobiliaris, pertanyent al Grup Catalana Occident. Amb aquesta injecció de capital, el grup té l'objectiu de continuar la seva expansió en diferents ciutats de la península Ibèrica i "convertir-se en un dels principals players del sector al sud d'Europa", segons ha informat aquest divendres.

Amb el capital, el grup busca "posicionar-se com un dels líders al sector del coworking en l'àmbit nacional". Actualment, disposa d'una desena d'espais de feina compartits, incloent-hi Aticco Catedral situada a Via Laietana i el Barcelona Finance Hub passeig de Gràcia, que obriran les portes al llarg d'aquest any, així com altres nous centres que s'obriran durant 2024 i 2025.

"En un moment complicat per captar inversió privada, estem molt contents de comptar amb el suport de nous inversors, entre ells, GCO Actius Immobiliaris per materialitzar la nostra visió de creixement i consolidar el nostre compromís amb la innovació i l'impuls a l'ecosistema emprenedor", ha assegurat Gabriel Espín, cofundador i CEO d'Aticco. "Es tracta d'una aposta per seguir amb el desenvolupament de la nostra companyia i enfortir la nostra posició com a líders al sector. Aprofitarem al màxim aquesta oportunitat per continuar avançant i poder competir de tu a tu amb els principals actors internacionals del sector coworking amb una proposta de valor i qualitat totalment diferenciada", ha afegit.

Hub financer

De fet, va ser a finals de l'any passat quan la conselleria d'Economia i Hisenda de la Generalitat va adjudicar a l'empresa COSPACE SL, propietària de la cadena de coworking Aticco, el projecte per convertir l'edifici de la Borsa de Barcelona en un hub financer. El departament va publicar la resolució d'adjudicació de la convocatòria, feta a través de concurrència competitiva, per "dur a terme la promoció, dinamització i competitivitat dels serveis financers entorn de la tecnologia, les finances sostenibles i l'emprenedoria d'inversió a Catalunya".

D'acord amb la resolució, el nou operador haurà de convertir cinc de les nou plantes de l'edifici, propietat de la Generalitat i ubicat al passeig de Gràcia número 19, en unes oficines especialitzades en el foment i desenvolupament de projectes de l'àmbit de les finances, tant de caràcter nacional com internacional, i que donin suport a empreses emergents i en fase de creixement.

Els nous inversors adquiriran una participació minoritària d'Aticco, per la qual cosa els fundadors Gabriel Espín (CEO), Franz Palleres (CSO) i Juan Carlos Morales (CFO), continuaran tenint el control majoritari de l'empresa. Aticco ha comptat amb l'assessorament en matèria de fusions i adquisicions (M&A) de Maarten de Jongh, de la consultora Norgestión i l'acompanyament legal de Diego Callejón, del despatx Muzelle Abogados.

Més enllà de la divisió de coworking, Aticco també té espais de coliving i una plataforma de finançament i impuls per a empreses emergents. El 2022, el conglomerat va incorporar també la comunitat de business angels Aticco Ventures.