AticcoLab, la plataforma de suport a l'emprenedoria d'Aticco, ha fet un gir de 180° en el seu programa d'acceleració per impulsar la innovació tant per a les start-ups com per als emprenedors. A través d'Startup Booster, l'organització ha llançat un programa dirigit a emprenedors amb projectes en fase pre-seed i seed, tinguin o no una start-up constituïda. "Startup Booster suposa un nou pas per a AticcoLab, ja que l'objectiu és crear el millor programa de suport als emprenedors. Un programa sense compromisos, a mida, perquè cada companyia emergent rebi els recursos que de veritat necessita per créixer en el moment en què més ho necessita", explica Quino Fernández, CEO d'AticcoLab.

Des de la plataforma amb seu a Barcelona expliquen que el programa Startup Booster es divideix en dues fases principals. Primer, un comitè avaluarà i seleccionarà els emprenedors que participaran en un bootcamp de tres dies que tindrà lloc del 25 el 27 d'octubre a la seu d'Aticco. Durant aquests dies, amb l'acompanyament de mentors i inversors, desenvoluparan un Business Model Canvas, un pla financer i una presentació per a inversors. El bootcamp culminarà amb una Demo Day on els emprenedors presentaran els seus projectes davant d'un jurat que seleccionarà fins a cinc guanyadors.

Tiquets de 10.000 euros, que podran arribar a 100.000 euros

Els emprenedors seleccionats obtindran un tiquet de 10.000 euros per part d'Aticco Ventures (la unitat de negoci d'Aticco per donar suport als emprenedors en fases inicials) i l'entrada al programa d'AticcoLab. A partir d'aquest moment s'iniciarà la segona fase d'Startup Booster. Durant sis mesos, les empreses emergents rebran l'acompanyament de mentors amb un seguiment individualitzat amb el seu propi pla de treball. Així mateix, també podran participar de l'ecosistema d'Aticco amb emprenedors, mentors i inversors del grup.

En finalitzar aquesta etapa, els participants presentaran els avenços del seu projecte en una Demo Day final, on podran optar per un tiquet d'inversió de fins a 100.000 euros per part d'Aticco Ventures, a més de connexions amb altres Business Angels i Ventures Capital. "Aquesta col·laboració amb AticcoLab a través de Startup Booster ens permet treballar amb projectes amb tracció i mètriques que estan sota el radar, i continuar enriquint l'ecosistema emprenedor que impulsa Aticco", comenta Adrián Escabias, CEO d'Aticco Ventures.

Aquesta nova versió del programa d'acceleració d'AticcoLab, en col·laboració amb Aticco Ventures, "té l'objectiu de convertir-se en una plataforma d'impuls per a aquells emprenedors que busquen portar els seus projectes al següent nivell", afegeix Escabias. La convocatòria per a Startup Booster ja està oberta i les start-ups podran apuntar-se fins al 16 d'octubre.

Ecosistema Aticco

La plataforma AticcoLab va impulsar més de 65 empreses emergents al llarg de l'any passat a través del seu programa d'acceleració i dels programes que va desenvolupar en col·laboració amb DAS Assegurances Espanya (DAS Innovation Lab), Fundació Cellnex (Cellnex Bridge) i Barcelona Activa (BStep i BlueUp).

Aticco Ventures, per la seva part, és la comunitat de Business Angels d'Aticco formada per emprenedors, professionals de l'ecosistema de start-ups i del món del capital de risc que busca proporcionar finançament per a firmes emergents en fases inicials. El CEO de l'ecosistema Aticco, Gabriel Espín, apunta que "Aticco continua avançant en el seu propòsit de crear un ecosistema 360° per als emprenedors" amb Aticco Living, Aticco Lab i Aticco Ventures. Aticco va començar sent un coworking, més tard un coliving i ara compta amb una acceleradora de start-ups.