La Copa del Rei ja està aquí i un dels partits que està generant més expectació és el que disputaran aquesta nit, a les 21:00 h, l'Intercity C.F. i el Futbol Club Barcelona. Malgrat ser un partit de setzens de final, i el primer partit del torneig per a l'entitat catalana, la trobada és un reclam tant per als fanàtics del futbol, com per als inversors en Borsa.

I és que, un dels molts al·licients del partit d'aquesta nit és que l'Intercity C.F. cotitza al mercat de valors espanyol. Malgrat comptar amb tot just sis anys de vida, ja és història del futbol nacional. A finals d'octubre de 2021, el club es va convertir en la primera entitat futbolística que feia el salt al mercat de valors espanyol. L'Intercity és l'únic equip de futbol espanyol que cotitza al parquet nacional. Ho fa en el BME Growth, el mercat de baixa capitalització, en el qual, ara com ara, les seves accions valen 0,42 euros.

Un recorregut meteòric malgrat la curta història

Si alguna cosa caracteritza el club alacantí és l'ambició. L'Intercity marca una projecció esportiva meteòrica. Des de l'any de la seva fundació, el 2017, l'equip no ha parat d'escalar fins a ubicar-se en la divisió en la qual juga actualment, Primera RFEF. Malgrat que l'actual campanya no està sent tan positiva com les anteriors, l'Intercity C.F. ha celebrat quatre ascensos en tot just sis anys.

Aquesta nit té l'oportunitat de fer un pas de gegants i avançar cap a vuitens de final del torneig del KO. Malgrat que el Barça no arriba en la seva millor condició, és el clar favorit. Encara això, de guanyar, la repercussió de l'Intercity aniria a més, tant en l'àmbit esportiu com a escala borsària. I és que, una victòria d'aquest calibre tindria calat en la cotització del club.

Una acció moguda pels resultats esportius

Malgrat que a Espanya s'ha tardat per veure un equip de futbol al mercat de valors, la relació entre les entitats dedicades al futbol i els parquets borsaris ve de lluny. Més enllà de les fronteres espanyoles, hi ha diversos equips de primer nivell que cotitzen al mercat de valors. Benfica, Manchester United, Borussia Dortmund, AS Roma o Juventus, són alguns dels molts equips que cotitzen als seus respectius mercats de valors.

Encara que són valors com qualsevol altre, la realitat és que els motius pels quals les accions dels clubs de futbol poden pujar o baixar són diferents de les de la resta de cotitzades. En el cas de l'Intercity C.F., com en el de la resta d'entitats futbolístiques cotitzades, el que mou l'acció són els resultats esportius, o les incorporacions o baixes que hi pugui haver a l'equip, principalment. Hi ha altres factors que també tenen influència en les accions d'aquests valors, com una ronda de finançament, o una ampliació de capital...

La Copa del Rei impulsa l'Intercity

Els resultats esportius són els que poden ubicar a un club en la tendència alcista o, al contrari, al carril baixista. L'Intercity C.F. ocupa la setzena posició del grup II de Primera RFEF. Malgrat això, el passat 13 de novembre va vèncer per un gol a zero al CA Cirbonero en el partit de primera ronda de la Copa del Rei. Després de la victòria, el passat 23 de desembre es va saber que el pròxim encreuament de l'Intercity C.F. seria contra el Barça.

Encara no portant una bona dinàmica en lliga, la victòria en primera ronda de la Copa del Rei, i l'encreuament contra el Barça, s'han convertit en dos catalitzadors a l'alça de l'acció del club. L'entitat alacantina ha aconseguit créixer un 320% des del passat 15 de novembre, primera sessió després de la victòria del club alacantí davant del CA Cirbonero.

El mercat de valors va reaccionar amb optimisme davant de la victòria i el passi a la següent ronda de la Copa del Rei. De la mateixa manera, l'Intercity ha cridat l'atenció dels inversors després de l'anunci del seu encreuament contra el Barça. És per això per la qual cosa, des de principis de novembre, l'empresa esportiva manté la tendència alcista en l'antic MAB.

Qui és darrere del club?

En la directiva del club figuren diversos noms de rellevància tant en l'entorn empresarial com en l'esportiu. Juanfran Torres, exjugador de l'Atlètic de Madrid, és un dels accionistes de l'entitat alacantina. Més enllà de la faceta empresarial del jugador, Torres li aporta visibilitat a l'equip.

D'altra banda, els propietaris i màxims accionistes de l'empresa esportiva són Javier Mira i Salvador Martí. Ambdós són els propietaris d'una altra companyia cotitzada del BME Growth, Facephi. Es tracta d'una companyia tecnològica especialitzada en sistemes de reconeixement facial. Malgrat això, Martí va decidir deixar la directiva de Facephi per dedicar-se únicament a les seves tasques com a president de l'Intercity C.F.

El futbol té cabuda en Borsa

El salt al mercat de valors del club alacantí va significar enderrocar una porta en el futbol espanyol. Fins a l'octubre de 2021, cap entitat futbolística espanyola no s'havia llançat al mercat de valors. Malgrat que és una operació complexa, el debut borsari del club va valer per veure que les empreses esportives tenen al mercat de valors una altra eina de finançament més. Alhora, amb la presència de l'Intercity en Borsa, els accionistes poden ser els propietaris del club o, almenys, tenir veu a la presa de decisions.

En el debut borsari de la companyia, Martí va comentar que els accionistes poden tenir "poder" dins del club. Alhora, la Borsa pot suposar un plus a l'hora de captar finançament. En cas d'atreure més inversors, l'entitat alacantina pot tenir més liquiditat.

L'Intercity té davant de si una oportunitat de fer història en el futbol espanyol. En cas de guanyar el Barça, el club cridaria l'atenció de més inversors, el que es replicaria amb un ascens en la seva cotització. L'equip blaugrana juga contra el mercat de valors espanyol.