L'Ibex-35 es desperta amb una pujada del 0,28% i es manté en el nivell dels 9.100 punts bàsics. El principal índex de la borsa espanyola busca donar la volta a la ratxa negativa després de tancar ahir la seva tercera sessió consecutiva en vermell, en una setmana marcada per la incertesa financera als Estats Units. Els mercats continuen pendents de les negociacions entre republicans i demòcrates per elevar el sostre del deute sobirà als Estats Units i evitar l'impagament per primera vegada en la seva història.

"Si finalment s'assoleix el tan desitjat acord, esperem un petit ral·li d'alleujament en aquests mercats, bé avui o bé a començaments de la setmana que ve", destaquen des de Link Securities. Quant a l'agenda macroeconòmica d'aquest divendres, els EUA publiquen les dades d'ingressos i despeses personals d'abril, variables que sempre van acompanyades de les lectures de l'índex de preus del consum personal, el PCE, la variable de preus més seguida per la Reserva Federal (Fed).

Es pot destacar que ahir es van publicar les dades del PIB nord-americà, que van reflectir el refredament de la seva economia en créixer només un 0,3% en el primer trimestre de l'any en comparació amb els tres mesos anteriors. No obstant això, l'Oficina d'Estadístiques Laborals va revisar a l'alça la pujada anual. Però els economistes de la Fed ja anticipen una recessió al país nord-americà per al quart trimestre de l'any i el primer de 2024, segons les actes de l'última reunió.

Amb aquest context, els mercats finalitzaran avui una setmana d'incertesa i cautela marcada per l'escassa activitat. L'Ibex-35 busca donar la volta a la tendència baixista dels últims dies. Entre els valors més alcistes en els primers compassos de la sessió es troben Repsol (+0,58%), Acerinox (+0,55%), Santander (+0,48%) i Enagás (+0,46%). Pel costat contrari, les companyies que més cauen són Fluidra (-0,68%), Iberdrola (-0,53%), Cellnex (-0,3%), Logista (-0,25%) i Indra (-0,13%).

La resta de borses europees es desperten amb pujades del 0,45% per a Milà, del 0,36% per a Londres, del 0,33% per a Frankfurt i del 0,17% per a París. Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza amb lleugeres alces que van del 0,1% al 0,2%. El barril de petroli Brent, referència per al Vell Continent, es col·loca en els 76,3 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate se situa en els 72 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro se situa als 1,0728 bitllets verds en el seu encreuament amb el dòlar. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol a deu anys se situa en el 3,59%. Per la seva part, el Bitcoin cotitza en els 26.400 dòlars i l'Ethereum en els 1.800 dòlars.