El president del banc de la Reserva Federal (Fed) de San Luis, James Bullard, creu que la Fed haurà de pujar dues vegades més aquest any els tipus d'interès per controlar la inflació. "Crec que hem de pujar-les més", ha dit aquest dilluns en un esdeveniment a Florida en declaracions recollides per Bloomberg. "Tinc al cap dos augments més per a aquest any", ha afegit, encara que sense precisar quan es produirien.

Bullard, conegut per ser un falcó en política monetària, no vota aquest any en les decisions preses el Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès) de la Fed, que va decidir el passat 3 de maig aprovar per unanimitat una pujada dels tipus d'interès del país de 25 punts bàsics, fins a situar-los en un rang objectiu d'entre el 5% i el 5,25%.

Powell diu que aniran "reunió per reunió"

Malgrat la moderació de la inflació, de les tensions bancàries i del refredament de l'economia, el president de l'organisme, Jerome Powell, va assegurar en la roda de premsa posterior al comunicat que la decisió sobre interrompre les pujades encara no està presa. "Avui no s'ha pres cap decisió sobre una pausa", va apuntar el president de la Fed. En aquest sentit, va explicar que el límit de les alces dels tipus d'interès dependrà de les dades econòmiques de les pròximes setmanes i es realitzarà una "avaluació contínua" que es farà "reunió per reunió".

"Les condicions en aquest sector han millorat àmpliament des de principis de març i el sistema bancari dels Estats Units és sòlid i resistent", va recalcar el mandatari en referència al context actual del sistema financer. És per això que va tornar a remarcar que la Fed "continuarà monitorant les condicions del sector". "Estem compromesos en aprendre les lliçons correctes d'aquests esdeveniments i treballarem per evitar que fets com aquests tornin a ocórrer", va destacar.

Revisió dels tipus d'interès

La pròxima possible revisió d'aquesta dada s'anunciarà el 14 de juny, dia en el qual els responsables de la Fed tornaran a reunir-se i hauran de sospesar els riscos de prosseguir amb la seva política d'enduriment monetari després de la inestabilitat financera desencadenada durant el col·lapse del Silicon Valley Bank (SVB) i que, de moment, ha estat continguda després de l'adquisició del First Republic Bank per part del JP Morgan.