L'IBEX 35 comença la setmana amb una alça del 0,13% i amb la vista posada en els 9.200 punts bàsics. Després d'una setmana protagonitzada per les pujades de tipus d'interès de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE), en la qual va acumular pèrdues de l'1%, el selectiu espanyol es fa de dia en positiu.

Les principals cites macroeconòmiques d'aquesta setmana són la reunió del Comitè de Política Monetària del Banc d'Anglaterra (BoE), de la qual s'espera una altra pujada de tipus d'interès en 25 punts bàsics, i la publicació als EUA aquest dimecres de les xifres d'inflació d'abril. Un dels indicadors clau per a les pròximes decisions de la Fed en política monetària.

Entre els valors més alcistes en els primers compassos de la sessió es troben CaixaBank (+1,78%), Bankinter (+1,30%), BBVA (+1,19%), Repsol (+1%) i Grifols, que puja un 0,79% després d'anomenar a Thomas Glanzman nou conseller delegat de la companyia. Pel costat contrari, les companyies que registren els descensos més grans són Solaria (-0,95%), seguida d'ACS (-0,5%), Xarxa Elèctrica (-0,5%) i Enagás (-0,46%).

La resta de mercats europeus inicien la setmana amb caigudes que registraven París (-0,22%) i Frankfurt (-0,1%). Per la seva part, Milà cotitzava pla en l'obertura dels mercats europeus, mentre que la Borsa de Londres no obrirà aquest dilluns per la Festa de la Coronació. Al mercat de matèries primeres, el petroli registra alces de l'1% aquest dilluns. El barril de qualitat Brent, de referència per al Vell Continent, se situa en els 76 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate se situa en els 72,06 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro se situa als 1,1 bitllets verds en el seu encreuament amb el dòlar. Al mercat de deute, l'interès exigit a l'abonament a deu anys se situava en el 3,369%. Per la seva part, les criptomonedes evolucionen sense grans novetats, amb el Bitcoin en els 28.100 dòlars i l'Ethereum en els 1.800 dòlars.