El que ja era president executiu de Grifols, Thomas Glanzmann, ha estat nomenat també CEO de l'empresa aquest dilluns, segons ha informat l'empresa en comunicat oficial. L'objectiu, segons han explicat, és aconseguir "una estructura organitzativa funcional centrada en l'execució i simplificant la seva governança", segons la farmacèutica catalana.

Víctor i Raimon Grifols segueixen al més alt nivell i assumeixen posats a la cúpula directiva de caràcter més específic i funcional que donen resposta a les necessitats reals que ara com ara té la companyia. Concretament, Víctor Grifols serà Director d'Operacions (Chief Operating Officer). Serà el principal encarregat de "la gestió del dia a dia de l'empresa i les funcions operatives dependran d'ell", ha comunicat l'empresa. Continuarà sent a més membre del Consell d'Administració de Grifols.

Raimon Grifols, per la seva part, assumirà el càrrec de Director General Corporatiu (Chief Corporate Officer). El seu paper serà "optimitzar el valor de les filials i associacions corporatives", segons l'empresa. L'objectiu és "accelerar l'execució del pla estratègic de Grifols".

Els nomenaments "s'emmarquen en el context de reestructuració ja iniciat per la companyia", ha explicat l'empresa. El febrer de 2023 Grifols va anunciar un Expedient de Regulació d'Ocupació que afectava 92 empleats, que després es van reduir a 51, amb la finalitat d'assolir "millores operatives per augmentar la seva competitivitat, reduir la seva base de costos i millorar la seva eficiència i eficàcia organitzativa", segons l'empresa. Posteriorment, la companyia va establir la figura del president executiu per centralitzar la presa de decisions més estratègiques. Fa dos mesos va crear el SELT (Sènior Excecutive Leadership Team) i ara concentra poder a la figura del seu CEO i president. Tot això, segons l'empresa, "per ser una companyia més àgil, més eficient i més flexible per navegar en un entorn canviant".