L'IBEX 35 ha iniciat la sessió d'aquest dilluns amb una caiguda de l'1,41%, la qual cosa ha portat el selectiu fins als 9.436,68 punts, després de la celebració de les eleccions generals a Espanya aquest diumenge, els resultats del qual poden portar a un bloqueig en la formació de govern espanyol per la igualació de forces entre l'esquerra i la dreta.

Setmana marcada pels resultats empresarials

La setmana borsària estarà marcada per la publicació els resultats empresarials de Naturgy, Almirall, Applus, Gestamp, Endesa, Banc Santander i Aena, entre altres companyies.

En concret, abans de l'obertura d'aquest dilluns, Naturgy ha anunciat que va obtenir un benefici net de 1.045 milions d'euros en el primer semestre de l'any, la qual cosa representa un increment del 87,6% respecte al mateix període de l'exercici passat. Almirall, pel seu costat, va registrar un benefici net de 12 milions d'euros en els primers sis mesos de l'any, xifra un 56% inferior a la del mateix període de 2022.

Entre les referències econòmiques que es donaran a conèixer durant aquesta jornada, destaca el PMI de l'eurozona i els Estats Units, mentre a Espanya es revelaran els preus de producció del mes de juny.

Les borses europees també obren en negatiu

Després d'anotar-se divendres passat una pujada del 0,55% en una sessió marcada per la volatilitat pel venciment mensual dels contractes de derivats al parquet espanyol, el parquet madrileny es despertava amb la possibilitat d'un bloqueig en la governabilitat del país, ja que els candidats de PP i PSOE no tenen prou escons per ser investits clarament com a presidents del govern espanyol. 

En els primers compassos d'aquesta sessió, les pujades més grans dins de l'IBEX 35 se les anotaven Telefónica (+0,51%) i Cellnex Telecom (+0,44%), mentre que en el costat contrari els descensos més pronunciats se'ls anotaven Banc Sabadell (-3,74%), CaixaBank (-3,15%), Bankinter (-2,95%) i Endesa (-3,02%).

Les principals Borses europees també obrien aquest dilluns amb signe negatiu: del 0,66% per a Milà, del 0,30% per a París, del 0,27% per a Londres i del 0,23% per a Frankfurt.