L'Ibex-35, índex de referència de la Borsa espanyola, ha sumat aquest dijous un 0,78% i s'ha quedat a les portes dels 14.000 punts amb l'impuls de Wall Street després de desmentir-se el rumor de l'acomiadament de Jerome Powell al capdavant de la Reserva Federal dels Estats Units. L'índex es revaloritza un 20,69% des de començament d'any.

Per la seva part, el BBVA i el Sabadell han tancat amb guanys del 0,59% i del 0,24%, respectivament, després de conèixer-se que Brussel·les ha obert un expedient al Govern espanyol per les condicions imposades a l'opa de la primera entitat sobre la segona. Els títols d'ACS han liderat els guanys amb una pujada del 3,84% després d'una millora de recomanació. Dels grans valors, Santander ha rebotat un 1,65%; i Inditex, un 1,1%; mentre que Repsol ha tancat pla i Telefónica s'ha deixat un 0,11%.

En el pla internacional, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que enviarà cartes a més de 150 països per notificar-los la imposició d'aranzels als seus productes exportats, que podrien ser del 10 o del 15 per cent. "S'afegeix així més soroll a un mes de juliol en on el realment important serà l'anunci d'acords amb els seus grans socis comercials -UE, Japó, Mèxic i Canadà, entre d'altres-, amb data límit de l'1 d'agost, que serà fàcilment prorrogable," han emmarcat sobre això els experts de Banca March.

A més, Trump ha rebutjat que tingui la intenció de destituir Jerome Powell com a president de la Reserva Federal (Fed), si bé ha afirmat que el banquer central nord-americà "no està fent un bon feina" i, segons els analistes de Renda 4, al mercat s'ha dit amb el seu hipotètic acomiadament.

Dins de l'agenda macroeconòmica, aquest dijous ha transcendit que la taxa d'inflació interanual de l'eurozona va despuntar una desena el mes de juny passat, quan la pujada dels preus va assolir el 2%, alineant-se amb l'objectiu d'estabilitat a mitjà termini del Banc Central Europeu (BCE), segons ha confirmat Eurostat.

Als Estats Units ha destacat que les vendes minoristes al juny han pujat un 0,6% en taxa mensual, deixant enrere la caiguda del mes previ i superant folgadament la previsió del mercat que anticipava un repunt d'un 0,1%.

D'altra banda, el Tresor Públic espanyol ha col·locat aquest dijous 5.683,7 milions d'euros en una subhasta de bons i obligacions de l'Estat, en el rang mitjà previst, i ho ha fet millorant la rendibilitat oferta als inversors, segons el resultat publicat pel Banc d'Espanya.

Al terreny empresarial, Puig va tancar el primer semestre amb unes vendes de 2.299 milions d'euros, un 7,6% més que en el mateix període de l'any passat a perímetre i tipus de canvi constants (LFL) i un 5,9% més en termes reportats.

A l'hora de tancament, el barril de Brent cotitzava en els 69,01 dòlars, un 0,72% més, mentre que el West Texas Intermediate (WTI) assolia els 67,1 dòlars, un 1,08% més. Al mercat de deute, el rendiment del bo espanyol amb venciment a 10 anys s'ha situat en el 3,288%, sense gairebé variació respecte a la vigília, amb la prima de risc respecte al bo alemany en els 61,6 punts.

Al mercat de divises, l'euro es depreciava un 0,37% davant l'euro, fins a situar-se en 1,16 dòlars per cada euro. Per la seva part, l'unça d'or troy s'abaratia un 0,3%, fins als 3.335 dòlars, mentre que el bitcoin es deixava un 1,05% del seu valor i es cotitzava en els 119.000 dòlars.