L'IBEX 35 ròssec en la mitja sessió i ja manté una alça superior a l'1,28%. De moment, el selectiu del mercat de valors espanyol es manté per sobre dels 8.900 enters. El principal índex borsari del parquet espanyol ha aconseguit mantenir la tendència alcista en la mitja sessió, superant els 8.900 punts després que divendres passat tanqués amb un decreixement proper al 2% després de la caiguda de Deutsche Bank, el qual va generar temor entre els inversors davant d'un possible efecte contagi per les recents fallides de diverses companyies del sector.

Sembla que el mercat ha iniciat la setmana amb positivisme, en una jornada mancada de grans esdeveniments macroeconòmics i en què s'ha conegut una nova variació en el cas de Credit Suisse. Malgrat no ser un canvi estructural o propi de la companyia, sí que incideix sobre el banc la dimissió del president del Banc Nacional Saudita, ja que aquest va expressar en la jornada posterior a l'enfonsament borsari de la firma que el pànic bancari era "injustificat". A més d'això, es pot destacar que el SNB, amb Al Khudairy, ja expresident de la institució, retiro el suport econòmic a la firma helvètica, la qual cosa va desencadenar l'al·luvió de descensos en tots els valors bancaris del Vell Continent.

Malgrat això, i encara que els inversors han elevat la susceptibilitat amb els valors bancaris, el Banc d'Espanya ha descartat aquest dilluns una afecció major sobre la banca espanyola de les "turbulències financeres" a les quals el mercat ha assistit en els últims dies.

En el referit a l'IBEX 35, a aquesta hora de la sessió, tots els valors que conformen el selectiu del mercat de valors espanyol cotitzen en verd. L'optimisme ha tornat en la primera sessió de la setmana. En la mitja sessió, les companyies més creixents són Grifols (+4,57%), Laboratoris Rovi (+2,73%), Banc Santander (+1,91%), IAG (+1,73%) i Indra (+1,59%). Una altra de les conclusions que deixa l'IBEX 35 en la mitja sessió és que tots els valors bancaris cotitzen en verd, malgrat ser les companyies més volàtils després del caos financer viscut en les últimes setmanes.

Quant a la resta de les places borsàries europees, totes elles mantenen una dinàmica similar a la mostrada pel selectiu espanyol. A França, el CAC 40 mostra un creixement de l'1,14% en la mitja sessió; a Alemanya, el DAX 30 creix més d'un 1,30%; a Anglaterra, el FTSE 100 despunta prop d'un 1%; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib ascendeix per sobre de l'1,50%. El mercat mantindrà l'atenció en l'obertura de Wall Street, la qual podria variar el to, tant a l'alça com a la baixa, dels principals mercats borsaris del Vell Continent.

En el referit al mercat de les matèries primeres, els preus dels contractes a futur del Brent, esquist de referència a l'eurozona, mostren un creixement superior a l'1%, asseient-se sobre els 75,36 dòlars per barril. D'altra banda, els preus a futur del WTI, petroli de referència al mercat dels Estats Units, creixen un 1%, apropant-se als 70 dòlars per barril. Per un altre informe, els contractes a futur de l'or cauen més d'un 1,60%, fins als 1.968 dòlars per unça.

El rendiment del bo espanyol a 10 anys als mercats secundaris de deute ha despuntat aquest dilluns fins al 3,258%, davant el 3,188% de divendres. D'aquesta forma, la prima de risc se situava en els 103,5 punts bàsics, la qual cosa suposa un descens de 2,4 enters.

En la indústria de les criptomonedes, el Bitcoin cedeix un 0,12% en les últimes hores, mantenint-se sobre els 25.943 euros. D'altra banda, l'Ethereum, la segona cripto més valuosa del mercat, cau un 0,44%, fins als 1.640 euros.