L'Ibex-35 comença la sessió d'aquest dilluns amb un descens del 0,23%, fins a situar-se en la cota dels 9.663,28 punts bàsics. Després d'una setmana marcada per l'onada de resultats empresarials i les pujades dels tipus d'interès per part dels bancs centrals, els mercats afronten l'última jornada prèvia al mes d'agost. No obstant això, a l'agenda macroeconòmica d'avui destaquen les dades de creixement i inflació a l'eurozona.

Aquest dilluns continuen presentant resultats les últimes empreses, com és el cas de Prosegur. La companyia ha anunciat que va tancar el primer semestre de l'any amb un benefici net de 43 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 8,1% respecte al mateix període d'un any abans. Un impuls gràcies a l'"enfocament estratègic" en els entorns inflacionaris on opera.

A l'agenda macroeconòmica d'avui destaquen la dada avançada de la inflació en juliol per a l'eurozona, així com la seva estimació preliminar del PIB en el segon trimestre de l'any. Així mateix, es publicarà el PMI manufacturer de la Xina de juliol i les vendes minoristes d'Alemanya al juny.

En els primers compassos d'aquesta sessió, les pujades més grans dins de l'Ibex-35 se les anotaven Sacyr (+1,04%), Bankinter (+0,88%), Unicaja Banc (+0,83%) i Meliá Hotels (+0,84%), que presenta resultats del primer semestre aquesta tarda. Pel costat contrari, els descensos més pronunciats se'ls anotaven Amadeus (-2,89%), Cellnex Telecom (-1,69%), Indra (-1,33%) i Mapfre (-0,99%).

Les principals borses europees obrien aquest dilluns amb signe mixt: Londres es despertava sense modificacions, mentre que Milà pujava un 0,08%, i Frankfurt i París cedien un 0,14% i 0,10%, respectivament.

Al mercat de matèries primeres, el petroli comença la sessió amb lleugers descensos. El preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, baixava un 0,14%, fins als 84,29 dòlars, mentre que la Texas se situava en 80,47 dòlars, un 0,14% menys.

Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,1014 'bitllets verds', menteixis que al mercat de deute, la prima de risc espanyola s'acostava als 104,2 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a 10 anys en el 3,540%. Per la seva part, les criptomonedes es mantenen sense grans canvis, amb el Bitcoin en els 29.300 dòlars i l'Ethereum en els 1.800 dòlars.