La Borsa espanyola ha pujat l'1,23% aquest dijous impulsada pels bancs i per valors favorables com Naturgy, i IAG, que s'ha anotat un 5,54%, que es va revaloritzar un 0,26%. La Borsa espanyola ha iniciat la sessió amb pujades, que ha mantingut durant tota la jornada i s'han intensificat en l'última part, fins a tancar en els 10.765 punts. L'any, el selectiu espanyol acumula una pujada del 6,56%.

Així, en banca, Bankinter va obrir la presentació dels resultats trimestrals per sobre dels previstos i el mercat se'l va recompensar amb una pujada del 5,3%. També en positiu van tancar Sabadell (+4,09%), Unicaja (+3,69%), Santander (+2,86%) i Caixabank (+2,77%). Pel costat contrari, únicament han tancat amb pèrdues set valors: Enagás (-0,07%), Indra (-0,39%), Ferrovial (-0,95%), ACS (-0,98%), Repsol (-1,02%), Rovi (-1,55%) i Grifols (-2,45%).

Naturgy s'ha desinflat en anotar-se una alça del 0,26% després que en els primers compassos de la sessió s'arribés a disparar gairebé un 5% després de la confirmació del grup emiratí Taqa que mantenen converses amb els accionistes de l'energètica per a un possible desembarcament en el capital de la companyia mitjançant una oferta pública d'adquisició (OPA).

També en positiu, IAG s'ha apropat al llindar dels dos euros per acció, després que les seves accions guanyessin un 5,86% en la jornada d'aquest dijous, arrossegada per l'optimisme davant d'una molt favorable temporada d'estiu amb l'alça del turisme.

Per la seva part, el Tresor Públic espanyol ha col·locat aquest dijous 6.142,77 milions d'euros en una emissió de bons i obligacions de l'Estat, en el rang alt previst, i ho ha fet elevant la rendibilitat oferta als inversors, segons les dades publicades pel Banc d'Espanya. La sobre demanda que ha rebut aquesta emissió ha estat de 12.558 milions d'euros. A Espanya, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha informat que la facturació del sector serveis va accelerar al febrer i ha pujat un 5,4%, la seva alça més important en un any; mentre que la facturació de la indústria augmenta un 1,7% al febrer i suma dos mesos d'ascensos.

Bones dades a Alemanya i els EUA.

A l'agenda macroeconòmica d'aquest dijous, s'ha conegut que l'economia alemanya hauria tornat a créixer lleugerament en els primers tres mesos de 2024, evitant així encadenar dos trimestres consecutius de contracció del PIB, que impliquen l'entrada en recessió tècnica, segons ha apuntat el Bundesbank, el banc central germànic, al seu butlletí mensual d'abril. Del seu costat, als Estats Units s'ha publicat que l'índex manufacturer de la Fed de Filadelfia ha pujat a l'abril molt més de l'esperat -de fet, s'esperava un empitjorament-, mentre que la venda d'habitatges de segona mà s'ha alentit al març.

Al mercat de divises, la cotització de l'euro cedia un 0,1% davant el dòlar, a 1,066 'bitllets verds', en tant que al mercat de deute l'interès exigit al bo espanyol a deu anys ha tancat en el 3,312% després de sumar un punt bàsic, amb la prima de risc (el diferencial amb el bo alemany) en els 81,7 punts.