L'IBEX 35 ha iniciat la sessió d'aquest dimecres amb un to caut, en espera de la decisió final de la Reserva Federal (Fed) sobre els tipus d'interès. Malgrat que fins fa dues setmanes semblava clar que l'organisme liderat per Jerome Powell anava a elevar els tipus d'interès a un ritme superior, el caos bancari iniciat per la fallida de SVB i secundat per la caiguda de Signature Bank, o les caigudes borsàries de Credit Suisse i First Republic han portat la Fed a repensar l'abast de les pujades de tipus. De fet, diversos oradors han anticipat que l'idoni seria interrompre les alces de les taxes d'interès, encara que, de moment, no hi ha res predefinit.

Així, i en espera de la decisió de la Fed, l'IBEX 35 ha començat la jornada agafant-se als 9.000 punts, marcant la tendència plana. Tot això en una jornada en què es continuen coneixent nous detalls sobre la compra de Credit Suisse per UBS. Aquest dimecres, l'entitat compradora ha anunciat una reoferta d'adquisició de bons, els quals van ser emesos divendres passat 17, dos dies abans d'acordar-se l'acord de compra.

A més d'això, l'ull inversor també manté la mirada posada en la conferència del Banc Central Europeu, en la qual participa l'economista en cap de la institució, Philip Lane, i la presidenta de l'organisme amb seu a Frankfurt, Christine Lagarde.

Arran dels esdeveniments macroeconòmics, aquest dimecres s'ha conegut que la inflació del Regne Unit s'ha situat en el 10,4% el febrer davant el 10,1% que mantenia el gener passat, una cosa que li fica més pressió al Banc d'Anglaterra sobre la política monetària. Es pot destacar que el BoE ha estat una de les entitats més aguerrides contra l'IPC, duent a terme diverses pujades de tipus d'interès a un ritme accelerat. De fet, els tipus actuals del Regne Unit se situen sobre el 4%.

Tornant a l'IBEX 35, els valors del selectiu del mercat espanyol que han començat la sessió amb millor peu són Banc Santander (+0,96%), Repsol (+0,78%), Inditex (+0,41%), BBVA (+0,38%) i Banc Sabadell (+0,23%). A la inversa, les firmes que no només no aconsegueixen conciliar la tendència a l'aza, sinó que acumulen les caigudes més grans a l'inici de la sessió són Cellnex (-2,01%), Colonial (-1,76%), Fluidra (-1,52%), Merlin (-1,47%) i Solaria (-1,33%).

Quant a la resta de places europees, totes elles marquen una dinàmica similar a la de l'IBEX 35, marcada per la cautela. Així, el CAC 40 francès mostra un decreixement del 0,28% a l'inici de la jornada; a Alemanya, el DAX 30 es manté pla; a Anglaterra, el FTSE 100 mostra una caiguda del 0,14%; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib manté un ritme semblant en els primers compassos de la jornada.

Al mercat de les matèries primeres, els preus a futur del Brent, esquist de referència al mercat europeu, mostren un decreixement del 0,77% en les últimes hores, asseient-se sobre els 74,77 dòlars per barril. En la mateixa línia, el WTI, petroli de referència als Estats Units, cedeix a prop d'un 1%, fins als 69,04 dòlars per barril. Per la seva part, els contractes a futur de l'or creixen un 0,15%, fins als 1.944 dòlars per unça.

Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0770 'bitllets verds', mentre que, al mercat de deute, el rendiment del bo espanyol amb venciment a 10 anys pujava fins al 3,370%.

Quant a la indústria de les criptomonedes, el Bitcoin manté un decreixement del 0,14% en les últimes hores, caient fins als 26.137 euros. Per la seva part, l'Ethereum cedeix més d'un 1,10%, fins als 1.661 euros.