El Bitcoin no replega veles i prolonga la tendència alcista que experimenta des de divendres passat, jornada en què el mercat va conèixer la fallida del banc nord-americà Silicon Valley Bank. Sembla que el desastre de l'entitat bancària californiana ha fet que els inversors mirin al Bitcoin com un valor refugi i com un vehicle d'inversió amb què rendibilitzar els seus diners. I és que, des que s'anunciés la fallida de SVB, el Bit s'ha disparat un 27%. Malgrat que ON ECONOMIA informa aquest dimarts sobre els motius que han portat al BTC a créixer amb força després de l'anunci de la fallida, el Bitcoin ha augmentat els guanys, superant els 24.200 euros i segellant els màxims dels últims nou mesos, després de conèixer-se que la inflació als Estats Units ha cedit fins al 6%.

El Bitcoin creix més d'un 7%

La rebaixa de l'IPC se sembla com un dels catalitzadors més grans de les criptomonedes. I és que, a més de descongestionar la butxaca dels inversors, recolza la idea que la Reserva Federal no emprendrà cap pujada de tipus d'interès en la pròxima reunió del 21-22 de març. Si amb el rescat de la Fed als bancs trencats els analistes donaven per fet que l'organisme paralitzaria les variacions monetàries, ara, amb una caiguda de la inflació, la idea agafar encara més color.

És per això per la qual cosa el Bit mostra un creixement del 7%, el qual evidencia l'interès inversor en la criptomoneda en un moment complex per al mercat de valors que, lluny de l'esperat, també creix amb força en la jornada d'avui. Després del denominat 'dilluns negre', en el qual la banca en va protagonitzar unes de les sessions més atziagues que es recorden, les Borses internacionals han tornat a donar la nota positiva en un context en el qual es continua sentint l'efecte de la fallida de SVB.

La fallida de SVB, un motiu pel qual interrompre les pujades de tipus

Malgrat això, l'enfonsament del banc també ha implicat la més que probable pausa de les pujades de tipus de la Reserva Federal, una cosa que ha aixecat tant a les Borses com a les criptomonedes. Alhora, el desastre de SVB ha obert la llauna d'altres fallides per part d'entitats bancàries nord-americanes, com Siganture Bank. Al seu torn, d'altres tantes com First Republic es van veure sacsejades en Borsa en la jornada de dilluns passat, arribant a perdre un 61% del seu valor. Amb aquest panorama, la Fed s'ha bolcat en socórrer aquestes companyies, una cosa que interromprà les pujades de tipus d'interès.

Els analistes coincideixen que, davant d'aquestes mesures donades per salvaguardar el sistema financer del país, i, sobretot, evitar un efecte contagi (el qual ja va deixar seqüeles durant la jornada d'ahir), els actius de risc han guanyat força, i els inversors han mostrat la seva gana davant d'ells.

El Bitcoin creix més d'un 55% des de començament d'any

Si les condicions vistes dilluns passat eren propícies per al Bitcoin, ara, amb la desacceleració de la inflació als Estats Units, la criptomoneda ha agafat encara més força. De moment, el BTC cotitza per sobre dels 24.000 euros, sent aquesta la cota més elevada del que portem d'any. En línia amb el creixement de la cripto, aquesta ha aconseguit revalorar-se més d'un 55% des d'inicis de curs, segellant el que és un dels millors començaments en la història del Bitcoin.

Cal veure si l'actiu continua guanyant força o, al contrari, es desinfla i els inversors recullen els guanys. Malgrat que la dinàmica del Bit dibuixa una nova tendència a l'alça, es pot recordar que el nivell actual és el més elevat des de mitjans del juny passat, per la qual cosa no és descartable que el Bitcoin faci ostentació de la seva volatilitat i cedeixi.