Les escoles de negocis espanyoles mantenen el seu prestigi internacional entre els millors destins per a la formació de directius, amb diversos programes acadèmics segons el rànquing anual de Financial Times. La classificació reconeix de nou el paper dels centres espanyols i situa a quatre d'aquests entre els 30 més destacats d'Europa, únicament per darrere de les escoles de París i Londres. Es tracta de IESE, IE Business School, Esade i EADA, que consoliden les places de Madrid i Barcelona com a preferents a l'hora d'elegir una proposta acadèmica per cursar estudis en la direcció i management d'empreses, per a directius i càrrecs intermedis de les corporacions empresarials. El 2023, aquests quatre centres han revalidat les seves acreditacions en l'escala europea: IESE, al tercer lloc; IE Business School, en el vuitè; Esade, en el dotzè; i EADA tanca els primers 30 llocs de la classificació anual.

Els cursos de MBA són dels més destacats, amb el principal reconeixement per a IESE, que ostenta el segon lloc de la classificació precedit per la francesa Insead. IE Business School està en la cinquena posició, i a Esade i a EADA els corresponen els llocs 10 i 34, respectivament. Aquests cursos estan dissenyats per a l'adquisició, l'actualització i el desenvolupament de les competències dels directius que estan al capdavant de les principals empreses espanyoles i també són escollits per executius de la resta del món que es traslladen a Madrid i Barcelona, pel reconeixement internacional de les escoles de negocis. SDA Bocconi School of Management (Itàlia), London Business School (Londres) i HEC (París) tanquen les cinc primeres posicions a Europa.

Estan també entre els 10 primers d'Europa els Executive MBA (EMBA) que imparteixen IESE i IE Business School amb un impacte en la formació professional i personal de directius que ja exerceixen les seves responsabilitats i que vol millorar els seus coneixements. Generalment, es fan els cursos a temps parcial. El millor centre d'Europa en EMBA, segons Financial Times, és el francès ESCP Business School -que té diverses escoles al voltant del món, seguit d'HEC París, i la britànica University of Oxford: Saïd.

Una altra de les avaluacions del Financial Times incideix en la formació específica sobre management empresarial. De nou, en aquest apartat les escoles de negocis espanyoles se situen entre les 40 principals d'Europa. Posicions de lideratge per a IESE i IE Business School, entre les 15 principals destinacions triades pels executius. EADA, per la seva part, ostenta la 37 posició. Lideren aquesta classificació HEC París, la suïssa University of St Gallen i la britànica London Business School.

En els cursos Executive Education en la categoria de programes oberts (Open) i en l'apartat de formació a mida per a empreses (Custom), les quatre escoles espanyoles també tenen excel·lència internacional. De fet, IESE lidera els programes Open -en els quals IE Business School té la novena posició europea- i és la tercera en formació a mida per a empreses. Esade, entre les deu primeres, és reconeguda com la tercera en programes oberts i novena als específics. IE Business School imparteix cursos d'Executive Education en obert i ostenta la novena posició europea. Entre les 30 primeres, EADA s'ha posicionat als llocs 14 i 31, respectivament.

Una de les característiques d'aquesta classificació, que s'ha difós aquest dilluns, és que realitza una mitjana sobre els diversos rànquings específics realitzats al llarg de l'any per Financial Times i que fan referència als diferents programes oferts per les escoles (MBA, EMBA, Master in Management, Open Executive Education i Custom Programmes). És per això que és considerada, sens dubte, la classificació més completa de totes les que realitza. Per poder ser inclosos en el rànquing, Financial Times exigeix com a condició indispensable l'acreditació acadèmica ICS o l'emesa per l'AACSB. L'EFMD Sistema de Millora de la Qualitat (ICS) l'ostenten unes 172 institucions a 41 països al voltant del món per acreditar la formació acadèmica en institucions educatives i escoles de negocis, i és administrat per la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat. En el cas de l'AACSB, correspon a l'Association to Advance Collegiate Schools of Business la seva concessió i es tracta d'una organització professional dels Estats Units reconeguda com el punt de referència de qualitat de les escoles de negocis dins de la comunitat acadèmica.