Entre la primera i la setzena. Aquest és el rang en el qual se situen les quatre principals escoles de negocis espanyoles per l'excel·lència de la seva oferta en formació executiva, segons el rànquing internacional Executive Education 2023, que publica el rotatiu Financial Times. Ens referim a Iese Business School, Esade Business School, IE Business School i Eada Business School Barcelona. Les posicions assolides per aquests centres privats han millorat substancialment l'últim any, de manera que han passat de ser entre les 25 primeres escoles internacionals, a ascendir fins al lloc 16, amb Iese Business School liderant el rànquing. En la seva valoració, el manquin avalua la rellevància, la innovació, la internacionalitat, la qualitat i la diversitat dels seus programes o la presència femenina, les instal·lacions, entre els aspectes que té en compte per designar quines són les 75 escoles de negocis internacionals amb millor nivell acadèmic, en aquest cas dirigit a formació d'executius.

Per la seva part, Esade ha passat del quart al tercer lloc; IE Business School, del desè setè al desè; i l'Open Programmes d'Eada del 25 al 16 (des de 2020 a 2023, l'escola ha escalat des de la posició 43 a la 25 actual), contribuint així substancialment a la millora de la visió global que internacionalment es té del teixit acadèmic per a executius. També s'analitza els cursos que les escoles de negocis dissenyen a mida de grans corporacions (Custom Programmes) amb programes específics per millorar la gestió i governança de les seves estructures empresarials. En aquest rànquing, Iese Business School, Esade Business School i Eada Business School Barcelona es troben entre les 50 primeres posicions. En aquesta segona classificació figuren també altres centres educatius espanyols: Deusto Business School i UPF Barcelona School of Management.

El degà d'Eada Business School. Jordi Díaz, destaca la posició de les escoles de negocis espanyoles per la imatge que proporcionen i subratlla que Barcelona, amb tres escoles entre el top 25 del món, reafirma la seva fortalesa mundial com a clúster de formació directiva, tant en l'alta direcció com al món corporatiu. Respecte a Eada, "quan tots els indicadors assenyalen a la formació contínua com a element indispensable per mantenir-se actiu i utilitzable, veure's reconeguts en l'excel·lència ens ajuda a continuar treballant", assenyala Jordi Díaz.

Dels aspectes analitzats, destaca també que les escoles espanyoles es troben a escala mundial en les primeres posicions respecte a la presència femenina a les seves aules, amb percentatges que oscil·len entre el 53% (a Esade) i el 45% (Eada), entre els més alts del rànquing. Del percentatge més alt fan gala BI Norwegian Business School, amb un 65%, Florida Atlantic University College of Business, amb un 62%, o Edhec Business School, a França, amb un 59%.