Juan Torres Master Distillers, la divisió de destil·lats de Família Torres, ha tret al mercat Casals Zero, la versió desalcoholitzada d’aquesta marca de vermut. Els destil·lats sense alcohol s’han convertit en una tendència de consum que també ha arribat al tradicional vermut. Altres marques s’hi han apuntat, com Miró, Remeier o Martini.
El vermut desalcoholitzat de Torres s’obté mitjançant una eliminació de l’alcohol del Casals original, fins a assolir el 0,5%, mantenint intacte el perfil aromàtic i sense afegir substàncies externes, segons informa Família Torres. El procés de desalcoholització es duu a terme a les instal·lacions de la companyia al Penedès, utilitzant la tecnologia Spinning Cone Column (SCC). És un sistema avançat de destil·lació al buit que permet separar l’alcohol de manera suau, preservant les aromes i sabors del vermut Casals.
Casals Zero no conté colorants ni edulcorants artificials. Aquest vermut porta el nom de Juan Torres Casals, segona generació de Família Torres. És un vermut negre dolç, infusionat amb més de vint botànics mediterranis, com ara pell de taronja i mandarina, fulla d’olivera, canyella, cardamom, clau, farigola, romaní, arrel de lliri i donzell. A més, és l’únic vermut que incorpora la varietat ancestral de raïm Selma, recuperada per Família Torres per preservar la tradició vitivinícola catalana i les varietats prefil·loxèriques.
Amb vermut sense alcohol està disponible al mercat espanyol i al dels Estats Units. També es pot adquirir a la botiga online petitceller.com a un preu de 12,50 euros.
Torres ja tenia experiència en la desalcoholització, sobretot amb els vins Natureo, amb els quals van ser pioners en aquest segment el 2008. Precisament, han invertit 6 milions d'euros en la construcció i posada en marxa d'un nou celler de vins sense alcohol a les seves instal·lacions de Pacs del Penedès.
Els orígens de Juan Torres Master Distillers es remunten al 1928, quan Juan Torres Casals, segona generació, va començar a elaborar brandis. En l’actualitat, produeixen per a la cocteleria 15 referències de brandi, pisco, orange liqueur, vermut i whisky sota les marques Torres Brandy, El Gobernador, Magdala, Casals i Liathmor. Per sisè any consecutiu, Torres Brandy és la marca de brandi més venuda als millors bars del món, segons l'informe de marques 2025 de la revista Drinks International.
Fa un any, Torres va treure al mercat el seu primer whisky, amb la marca Liathmor. Com indica el seu nom, Liathmor Blended Scotch Whisky, es tracta d’un escocès, elaborat amb una mescla d'ordi maltat de Speyside (regió on s'elaboren els tradicionals blends d'Escòcia) i de cereals envellits durant 3 i 5 anys.
Els primers antecedents familiars dels Torres en la viticultura daten de 1559 a la comarca del Penedès, si bé la primera empresa, Casa Torres y Cía. es va constituir el 1870, fa 155 anys. En l’actualitat, hi ha tres branques familiars: Torres Maczassek, Torres Rosselló i Torres Riera. Aquesta última, representada per Marimar Torres Riera, està al capdavant dels cellers Marimar Estate, als Estats Units.
