La consultora tecnològica catalana Seidor va facturar 1.125 milions d'euros el 2024, un 28% més que els 880 milions d'euros que va ingressar a l'exercici anterior, segons les xifres presentades aquest dijous per la companyia, que en els cinc anys vinents preveu incrementar la seva plantilla a Espanya en uns 3.000 efectius i doblar les seves vendes.
El conseller delegat de Seidor des del febrer passat, Sergi Biosca, ha destacat en una conversa amb Europa Press que amb aquestes xifres l'empresa es posiciona com la quarta consultora a Espanya -per darrere d'Accenture, Minsait i NTT Data- i que s'han superat els objectius fixats.
"El resultat és molt equilibrat. No és que ens hagi anat bé a Espanya i malament en altres països. Ens ha anat bé en general", ha subratllat Biosca, que ha posat èmfasi que Seidor s'ha posicionat com "el gran actor" en el segment de la transformació digital per a companyies 'mid-market' i que ara també està atraient a grans empreses i al sector públic, que ja suposen el 40% del seu negoci a Espanya.
En aquest context, el directiu ha apuntat que la intenció de Seidor és "duplicar el negoci" en els propers cinc anys, per a la qual cosa preveuen passar dels 10.000 empleats actuals a uns 20.000 en el pròxim lustre.
Dels 10.000 nous treballadors que esperen incorporar en aquell període, s'estima que al voltant d'un terç de les contractacions serà a Espanya.
"Som 10.000 i el nostre objectiu és duplicar la plantilla en un període de cinc anys. Aproximadament, a Espanya hauria de ser al voltant d'un terç (del creixement), encara que a causa del grau d'internacionalització, amb el nostre focus en mercats estratègics com els Estats Units, el Regne Unit, Itàlia i Alemanya, la nostra projecció és que prenguin més pes relatiu en la companyia," ha afegit.
Quant a aquest procés d'internacionalització de la companyia, Biosca ha apuntat que l'estratègia de fusions i adquisicions de Seidor busca accelerar la seva presència als Estats Units, el Regne Unit i Alemanya amb empreses de nínxol que aportin valor als seus clients.
"No tenim pressa per fer una operació, volem fer les operacions que encaixin culturalment i pel que fa a estratègia amb nosaltres", ha recalcat Biosca.
L'arribada de Carlyle
A finals del febrer passat el fons nord-americà Carlyle, a través de la seva branca especialitzada en empreses tecnològiques a Europa, va tancar la compra del 60% de Seidor, una operació que s'ha valorat entorn de 500 milions d'euros i que també va estar vinculada a una revolució en el consell d'administració de la companyia.
No obstant això, al màxim òrgan de decisió de l'empresa s'ha mantingut la família fundadora de Seidor i, segons Biosca, la convivència és bona i parteix del "respecte mutu".
Quant a les expectatives de permanència de Carlyle en la companyia, Biosca ha apuntat que es tracta d'una inversió a mitjà i llarg termini.
"Carlyle fa la inversió en el marc d'un fons especialitzat en serveis de tecnologia per a Europa, amb la qual cosa no és una mera inversió financera, és dins d'un ecosistema lligat a la tecnologia i als serveis en més de 60 de participades molt especialistes en el sector", ha detallat.
"Carlyle té una estratègia com a fons més enllà de les participades a llarg termini. Llavors, a partir d'allà, ja veurem. No han passat tres mesos des del tancament formal de l'operació, que va ser el 25 de febrer. Estem centrats a fer que el 2025 vagi bé segons com vagin les coses. Si les coses ens van bé, s'aniran obrint escenaris que analitzarem en el moment que toqui", ha afegit el directiu.