Santander UK, la filial britànica del banc que presideix Ana Botín, ha nomenat a José María Roldán (expresident de l'AEB) conseller independent. La seva incorporació- tant al consell, com als Comitès de Riscos i de Banca Responsable- serà dijous vinent 1 de juny de 2023, segons informa l'entitat en un comunicat.

José María Roldán va ser al capdavant de l'Associació Espanyola de Banca (AEB) durant vuit anys, en diversos mandats que es van allargar des de 2014 i fins a 2022. Durant tretze anys també va ser director general del Departament de Regulació Bancària i Estabilitat Financera del Banc d'Espanya i membre de la seva Junta Executiva.

Així mateix, va ser membre de la junta i vicepresident de la Federació Bancària Europea; va fundar i va presidir el Comitè de Supervisors Bancaris Europeus (CEBS), el precursor de l'Autoritat Bancària Europea (EBA); va ser presidenta del Grup d'Acció Financera Internacional sobre Blanqueig de Capitals (GAFI) i va presidir l'anterior Comitè Assessor Bancari (BAC) de la UE.

Des que va deixar la presidència d'AEB l'abril de 2022 en mans d'Alejandra Kindelán, es desconeixia quina seria la nova tasca. No obstant això, Roldán també ha fitxat recentment per EBN Banc com a conseller extern independent.

Al comunicat de Santander UK, el president, William Vereker, ha donat la benvinguda al nou conseller, “Estic encantat d'anunciar que José María Roldán s'unirà als consells d'administració de Santander UK com a director no executiu independent. El seu profund coneixement i experiència en supervisió bancària, estabilitat financera i política pública seran de benefici tant per a les Juntes com per al negoci en conjunt i espero treballar-hi en els mesos vinents i anys”.